Pratite nas

Vijesti

Inspektori bez neradnih dana: Obračun s radom na crno i fiskalizacijom

Objavljeno

na

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) danas su krenuli u opsežnu akciju inspekcijskog nadzora gospodarskih subjekata koja će trajati do Nove godine.

Osim pojačanog inspekcijskog nadzora čiji je cilj suzbijanje rada na crno, vratit će se kontrola primjene fiskalnih sustava koji se treba operativno realizirati u svim županijama u skladu s posebnim Planom provođenja aktivnosti koji je utvrdila Federalna uprava za inspekcijske poslove, a u suradnji s Poreznom upravom Federacije BiH.

Na terenu će, kazao je u izjavi za medije direktor FUZIP-a Ibrahim Tirak, konstantno biti skoro 150 inspektora, a u cilju, prvenstveno, suzbijanja rada na crno.

Tvrdim da neće ostati niti jedan nepregledani subjekt, a neke od njih ćemo, po potrebi provjeravati i više puta – istakao je.

Ovo je upozorenje svima, dodao je, koji rade suprotno zakonu.

Mi se ne šalimo. Rad na crno je na ovim prostorima postao zanimanje i oni koji rade na crno će biti brisani sa spiskova Zavoda za zapošljavanje – naglasio je Tirak.

U akciju su uključeni i Služba za poslove sa strancima, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Porezna uprava FBiH.

Svi oni koji trebaju će dati doprinos da se u ovom području uspostavi red. Inspektori neće imati radno vrijeme, radit će i subotom i nedjeljom – zaključio je Tirak.

Procjene rezultata i efekata kontrole će se analizirati i cijeniti po osnovu usporednih podataka, od početka preventivne kampanje do okončanja pojačanih inspekcijskih nadzora i to od strane Zavoda za zapošljavanje i Porezne uprave FBiH o broju poslodavaca koji su po nalozima inspektora prijavili zaposlenike na obvezno osiguranje, uplatili doprinose i zaključili ugovore o radu s zaposlenicima, odnosno na osnovu ukupnog broja izdanih prekršajnih naloga, podnesenih prekršajnih prijava i broja zabrana rada subjekata kontrole.

Na bazi prikupljenih podataka Federalna uprava za inspekcijske poslove će utvrditi ukupan broj zatečenih radno angažiranih osoba suprotno Zakonu, a ovaj podatak može biti osnova za procjenu približnog broja osoba koje rade na crno na području FBiH.

Prema nekim ranijim procjenama u Federaciji BiH na crno radi oko 50.000 radnika, što je svakako dodatni motiv da se krene u odlučnu akciju na uvođenju u sustav subjekata koji su sada izvan njega.

bljesak.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari