Connect with us

BiH

Inspektori SIPA-e i tužitelji izuzimaju dokumentaciju o respiratorima

Objavljeno

-

Foto: Klix.ba

Pripadnici SIPA-e i dva tužitelja Tužiteljstva BiH ušli su danas u prostorije Vlade Federacije BiH u okviru predmeta “Respiratori”.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, tim inspektora i tužitelja pregledat će i izuzeti dio dokumentacije koja se dovodi u vezu s nabavkom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite BiH platila 10,5 milijuna KM.

Podsjetimo i da je kabinet premijera Vlade FBiH ponudu “Srebrene maline” dostavio 30. ožujka u kabinet Zavoda za javno zdravstvo, na kojoj postoji i otisak prijemnog pečata.

Kao što je već poznato, Vlada FBiH je ovlastila FUCZ za kupovinu respiratora, a FUCZ je sklopio ugovor s firmom “FH Srebrena malina”. Nakon što je u Sarajevo stiglo 80 respiratora mediji su počeli razotkrivati cijelu aferu o kojoj i danas bruji bh. javnost.

Pripadnici SIPA-e i Tužiteljstva su prošlog tjedna izvršili pretrese u prostorijama FUCZ-a i “Srebrene maline”. Vještačenjem je naknadno utvrđeno da se nabavljeni respiratori ne mogu koristiti za bolničko liječenje.

Ova afera još uvijek nema službeno osumnjičene osobe./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari