Pratite nas

INTERNECIO CROATIAE

Objavljeno

na

U doba narodnih kraljeva (od Tomislava nadalje – 10. i 11. stoljeće) Kraljevina Hrvatska imala je između 1,8 i 2,4 milijuna stanovnika.
(izvori: K. Porfirogenet, D. Mandić, F. Šišić, C. Mihanovich)
 
U doba prvog popisa stanovništva (The Doomsday Book) 1086. populacija Engleske je (vjerojatno) bila oko 2 milijuna.
(izvor: Tim Lambert, A History of English Population)
 
  • STANOVNIŠTVO ENGLESKE 2011: 52 MILIJUNA
  • STANOVNIŠTVO HRVATSKE 2011: 4,5 MILIJUNA
 
Živeći u postmodernom svijetu, svijetu koji se već desetljeće lomi i muči u novome tisućljeću, voljni smo i nevoljni svjedoci zbivanja koja su obilježila, obilježavaju ili će obilježiti naše živote. Iako nam je od Boga darovana sposobnost aktivnog sudioništva (i mišlju i djelom) u svim zbivanjima koja nas se tiču – bilo kao pojedince, bilo kao HRVATSKI NAROD, najčešće se zadovoljavamo time da “neki drugi” (agresivniji, spretniji, bogatiji, bezobzirniji, lukaviji, organiziraniji, svjesniji, samosvjesniji, mudriji, drskiji, pohlepniji, predaniji, vidovitiji, pripremljeniji, neizmanipuliraniji, spremniji) postaju i budu tumači i egzekutori,  subjekti i arbitri dakle, i prošlosti i sadašnjosti i budućnosti , kako svjetske, tako i naše vlastite.
Prošlost čovječanstva (pred kojom je i Bog nemoćan, jer je niti On ne može mijenjati) prepuna je događanja kojima se, bez obzira na njihovu rečenu objektivnu nepromjenjivost, itekako manipulira i “tehnicira” u korist ovovremenih ili budućih probitaka određenih interesnih skupina, odnosnoi naroda i (ili) država.
 
Među najdrastičnija zbivanja u rečenoj povijesti svakako spadaju i užasni masovni pokolji naroda i (ili) raznih vjerskih, interesnih, političkih, etničkih, kulturnih ili rasnih grupacija, u pravilu podvedeni pod zajedničku sintagmu: genocid. Genocide pratimo od pradavnih vremena, prepuna ih je i Biblija, a kako se približavamo trećem tisućljeću, sve ih točnije i potpunije bilježimo. Netom završeno stoljeće drži neslavno prvo (za sada) mjesto po apsolutno-brojčanoj “genocidnosti”, a i ovo u kojem živimo već postaje “obećavajuće”.
 
No, nisu svi genocidi jednako važni. Ima ih, naravno, i važnijih. Ali i najvažnijih. Tako, recimo, židovski “holokaust” više i nije povijesni događaj o kojem (kao i o bilo kojem inom događaju ljudske povijesti) razglabaju i iznose mišljenja razno-razni znanstvenici, već sankrosanktni moment-phenomenon “historiae humanae” u kojem se kroz divinizirajuću žrtvu “Božjeg Odabranog Naroda” rodila najrigidnija, ujedno i najdogmatskija pseudo-religija (i crkva) današnjice – “Ekklesia holokaustos”, kojoj se pod prijetnjom svih mogućih kazni i sankcija moraju klanjati (i bezgranično plaćati) svi (baš svi) u svijetu, ali zboriti o njoj i prosuđivati smiju samo odabrani “visoki svećenici”, točnije rečeno vrlo povlaštena kasta – holokracija. Uz “holokaust” značajno mjesto zauzimaju, a nisu dovoljno opisani i objašnjeni, megazločini komunizma, uz još brojne kojima ćemo se baviti  opširnije u budućim nastavcima.
Bilo kako bilo, ova raščlamba kojom se, dakle, NU! namjerava baviti, neće se koncentrirati  na bilo koje od povijesnih “zlodogađanja”  per se (pa tako niti na “holokaust”), već će se na mnoge osvrtati u kontekstu svoje glavne teze: INTERNECIO CROATIAE (GENOCID HRVATSKE), čija je elementarna misao sljedeća: Najveći i najdugotrajniji relativni genocid u povijesti  čovječanstva (govori se o postojećim narodima i državama) izvršen je i vrši se nad narodom i državom Hrvata.
 
Brojni hrvatski intelektualci, znanstvenici i rodoljubi podjelit će sa svima nama svoja zapažanja, zaključke i razmišljanja, s ciljem da istinita istina ugleda svjetlo dana i pomogne nam progledati u kobnim zbivanjima koja su i samo postojanje, kako Hrvatske, tako i Hrvata, ozbiljno dovela u pitanje.
Raščlamba je isto tako i homage svim žrtvama jednog od najvećih nesankcioniranih genocida prošloga stoljeća – BLEIBURŠKOG MASAKRA (INTERNECIO BLEIBURGIENSIS), čiji protagonisti i sljedbenici i danas, bijući vladajućom klasom nesretne RH, uporno rade na dovršenju genocidnog projekta započetog prije 66 godina.
 
OJ HRVATI BRAĆO MILA IZ SVIH KRAJEVA,
HRVATSKA VAS ZABORAVIT NEĆE NIKADA!
 
M.P. Thompson, Čavoglave (parafrazirano)
 
 
 
UREDNIŠTVO ULTIMATUMA
PRIREDIO: Srećko Korpar

   

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

HND brani Aleksandra Stankovića i napada HRT

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje reakciju vodstva HRT-a koje se ogradilo od svojeg novinara i urednika emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića, priopćio je u srijedu HND.

Vodstvo HRT-a je u povodu nedavne emisije “Nedjeljom u dva” izdalo priopćenje u kojem se ističe kako se HRT, “poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje od stajališta iznesena u emisiji ‘Nedjeljom u dva’, u kojoj je Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s ‘građanskim ratom’”.

“Takvu reakciju HND smatra licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara, kojim vrh HRT-a još jednom potvrđuje kako se, kada je program u pitanju, ne rukovodi poštivanjem profesionalnih standarda na kojima se treba temeljiti javni medijski servis, već se služi opasnom politikantskom retorikom priklanjajući se populističkim nasrtajima i prilagođavajući se na način da ne uznemirava političke moćnike”, ističe se u priopćenju Izvršnog odbora HND-a koje potpisuje predsjednik udruge Saša Leković.

Iz transkripta dijela razgovora sa Stankovićevim gostom Predragom Mišićem vidljivo je što je točno kolega Stanković izgovorio, navodi se u dopisu HND-a.

“Svakom tko poznaje činjenice jasno je da je Hrvatska napadnuta nakon što je proglasila odcjepljenje od SFRJ i to nije dovodio u pitanje niti kolega Stanković. Ali u emisiji sa gostom je raspravljao (i) o tome ima li Domovinski rat, zbog raznih specifičnosti, i elemente građanskog rata a povod je bio osobna sudbina gosta”, ističe HND.

Vodstvo HRT-a očito misli kako je takva vrsta propitivanja nedopustiva na javnim medijskom servisu, unatoč činjenici da je čak i Ustavni sud u obrazloženju odbijanja ustavne tužbe u vezi ratnog zločina 12. siječnja 2015. nedvosmisleno naglasio: “Oružani sukob na području Republike Hrvatske imao je nemeđunarodni karakter do 8. listopada 1991.

Nakon toga, taj je sukob imao međunarodni karakter…. na događaje prije 8. listopada 1991. primjenjuje se Dopunski protokol II. uz Ženevske konvencije o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba”, kaže se u priopćenju.

“Vodstvu HRT-a istovremeno ne smeta ugošćavanje onih koji su osobe optužene za ratne zločine prije 8. listopada 1991. branili upravo pozivajući se na citirane činjenice iz odluke Ustavnog suda. Oni mogu i u programu HRT-a tvrditi kako je do 8. listopada 1991. u Hrvatskoj bio ‘građanski rat’, a novinar HRT-a ne smije o tome niti pisnuti, a da ga se vodstvo HRT-a javno ne odrekne”, navodi HND.

Pritom se HRT-ovi šefovi sakrivaju iza Ustava, koji Stanković niti na koji način nije doveo u pitanje, a nemaju nikakve primjedbe na one istupe u programima HRT-a kojima tuđa ustavna prava redovito krše. Pozivaju se i na Deklaraciju o Domovinskom ratu kao da je taj politički dokument dogma.

Takvim postupkom vodstvo HRT-a je potvrdilo da instituciju kojom rukovode ne smatraju javnim medijskim servisom nego državnom agencijom pod političkom kontrolom i tako HRT simbolično vraćaju u državu iz koje je Hrvatska izašla – u SFRJ, i to iz najrigidnijeg razdoblja, poručuje HND. (Hina)

>>> Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari