Pratite nas

BiH

Interpol traga za Enesom Skalićem i njegovom obitelji za koje vjeruju da su u Siriji

Objavljeno

na

Kako pišu austrijski mediji, Enes Skalić, koji je podrijetlom iz BiH, sa sobom je poveo 36-godišnju suprugu Michaelu i kćerke 11-godišnju Sarah, devetogodišnju Ajlu i dvogodišnju Enisu. Njegova supruga je Austrijanka koja je prešla na islam, a nestanak obitelji prijavila je Michaelina sestra 19. prosinca.

Isti izvor navodi kako je Enes bio stolar i kako se našao u financijskim problemima, zbog čega je odlučio prodati kuću. Prema riječima gradonačelnika Graz-Neuharta Helmuta Kriegla, obitelj je u ovom gradu živjela do božićnih praznika i sjeća se Ajlinog školskog dnevnika u kojem je, navodno, napisala da želi ići u Meku na hadž i pokriti se.

Enes je austrijskim antiterorističkim skupinama poznat odprije. Navodno je bio član radikalne grupe sa Zapadnog Balkana. Austrijske obavještajne službe, piše Kurier, vjeruju da je Enes već u Siriji sa obitelji.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari