Pratite nas

BiH

INTERVJU: Dr. sc. Dragan Čović – Sljedeća tri mjeseca su test za održivost vladajuće koalicije u F BiH

Objavljeno

na

U ovoj godini trebamo izmijeniti izborno zakonodavstvo kako bi riješili sve one probleme od presude u predmetu Sejdić- Finci, preko izbornih pravila za Mostar i mnogih drugih formalno-pravnih i tehničkih problema, izjavio je predsjednik HDZ BiH dr Dragan Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović je u intervju za mostarsku internetsku televiziju prvi.tv kazao kako se nada kako će se u Federaciji BiH SDA i HDZ BiH tim pitanjem pozabaviti odmah nakon što završe izborni sabor odnosno kongres dviju stranaka.

[ad id=”68099″]

A onda se sljedeće godine možemo baviti reorganizacijama, kazao je Čović, izrazivši nadu kako će BiH biti spremna aplicirati za članstvo u EU 2016., ili 2017. godine.

Čović je ponovio kako je dogovoreno poništavanje nezakonite revizije branitelja kao i da Vlada F BiH imenuje vršitelje dužnosti u javnim poduzećima, a onda da se “sukladno zakonima raspišu natječaji za nadzorne ili upravne odbore, uprave i direktore javnih poduzeća”.

Naš prioritet su Elektroprivreda HZ HB, Eronet, Hrvatska pošta, Razvojna banka, Aluminij, gdje Vlada F BiH ima tri predstavnika, kazao je Čović.

Rekao je kako je sljedećih tri mjeseca test za održivost vladajuće koalicije u F BiH.

Trebamo dopustiti da vlada radi samostalno, bez pritisaka i opterećenja, da vidimo može li vlada raditi kao tim, a ako to ne bude moguće onda moramo brzo djelovati, kazao je Čović.

Čović je otkrio i kako je papu Franju pozvao da dođe u Mostar, s obzirom da je papa Ivan Pavao II bio u Sarajevu i Banja Luci.

Još ćemo jednom, tri člana Predsjedništva BiH, prije papina dolaska u BiH, posjetiti Svetu stolicu. A nadam se da ćemo dočekati i da sveti otac dođe u Mostar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Obilježena 27. godišnjica osnivanja HVO-a regije Bihać

Objavljeno

na

Objavio

Obilaskom groblja i spomen obilježja, misom zadušnicom za poginule i nestale branitelje, te svečanom akademijom, danas je obilježena 27. godišnjica od osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) regije Bihać i organizirane obrane Hrvata u Unsko-sanskoj županiji tijekom rata od 1992. do 1995. godine.

-Naša obveza je da se na ovaj način sjećamo uspješne zajedničke borbe i obrane grada Bihaća. Posebno odajemo poštovanje i čuvamo uspomenu na 72 poginula i tri nestala branitelja za vrijeme oslobodilačkog rata, a moramo istaknuti i da je oko njih 250 ranjeno braneći ovaj dio BiH.

Ponosni smo na sve što smo zajedno s Armijom Republike BiH uradili i zato s posebnom emocijom svi zajedno čuvamo od zaborava ovakve i slične datume – rekao je ratni zapovjednik HVO-a regije Bihać Franjo Grgić.

Prilikom obilježavanja godišnjice naglašeno je zajedništvo Hrvata i Bošnjaka u Bihaću i okolini, kako u ratnim vremenima, tako i danas.

-Ne govorimo mi o suživotu, nego o zajedničkom životu. Zajedno smo obranili grad, a danas kao prijatelji i susjedi uživamo u slobodnom Bihaću. To je posebna satisfakcija za sve Bišćane i najljepša pozivnica za sve goste – ustvrdio je predsjedatelj Gradskog vijeća Bihać Davor Župa.

Godišnjica osnivanja Hrvatskog vijeća obrane regije Bihać obilježena je pod pokroviteljstvom Ministarstva za pitanje branitelja i ratnih – vojnih invalida USŽ, Grada Bihaća i Ministarstva za pitanja branitelja u Vladi Republike Hrvatske.

(Fena)

Marin Vlahović: Motivi ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića gori su i od samog zločina

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

RTV Herceg Bosne do kraja lipnja

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao je jučer u Domu HDZ-a BiH u Mostaru radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima izabranima iz reda HDZ-a BiH o aktualnim projektima i planovima lokalnih razina.

Na sastanku se razgovaralo o raznim aktualnim temama i aktivnostima po svim općinama, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Razvoj lokalnih sredina i unapređenje kvalitete života kroz ekonomske, gospodarske, infrastrukturne i druge planirane projekte mora biti prioritet svim dužnosnicima.

Veće razine vlasti moraju dati svoj doprinos i pomagati lokalnim razinama kako bi svaki naznačeni problem riješili.

Također, na sastanku je govoreno i o projektu Radiotelevizije Herceg Bosne, kojega su podržali svi načelnici i gradonačelnici HDZ-a BiH.

RTV Herceg Bosne u punom kapacitetu bi trebala proraditi do kraja lipnja.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari