Connect with us

Intervju

Intervju Janja Marušić: U svakom segmentu života će presuditi prave kvalitete i rad

Objavljeno

-

Prije dva mjeseca na čelo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru došla je studentica Pravnog fakulteta – Janja Marušić.

janjaJanja koja se isticala kao studentica prava te kao član mnogih studentskih organizacija je nakon nekoliko muških kolega izabrana za predsjednicu Studentskog zbora. Janja govori o tome kako se snašla u funkciji predsjednice, što je Zbor radio u proteklom periodu, te o bogatom programu koji pripremaju za studente u 2015. godini.

Prošla su skoro dva mjeseca od kada ste izabrani za predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Dojmovi su se već odavno slegli, kako se trenutno osjećate i jeste li zadovoljni svojim radom u posljednja dva mjeseca?
Upravo tako, dojmovi su se odavno slegli, točnije, nema se vremena za ništa drugo osim raditi. Ovo je „posao“ u kojem se svaki dan može i uči nešto novo, i svakim danom se osjećam sve bolje i bolje i sigurnije u ono što radim. Zadovoljna sam svojim radom u posljednja dva mjeseca, akcija Dani darivanja je prošla više nego uspješno, sama realizacija je trajala neka dva tjedna, ali imali smo dobar i marljiv tim ljudi pa uspjeh jednostavno nije mogao izostati. Ujedno, sudjelovali smo na sjednici HSZ i time potvrdili suradnju koju imamo sa Studentskim zborom susjedne nam Hrvatske.

Kakva je suradnja i odnosi sa predsjedništvom Studentskog zbora i kako ide suradnja između zborova fakulteta?
Suradnja je zadovoljavajuća, uvijek može bolje, i sama tome težim, ali svi smo mi ovdje radi jedne stvari a to je radi interesa studenata. Moram istaknuti da Studentski zborovi podružnice napreduju te da su sve aktivniji i aktivniji te nude mnoštvo sadržaja svojim kolegicama i kolegama.

Što možemo očekivati od Studentskog zbora u skorijoj budućnosti? Na kojim projektima radite?
Pred nama je naš najveći i najbogatiji,sadržajem, projekt Dani Studentskog zbora, i mogu kazati da se lagano pripremamo za to, prikupljamo ideje i razmišljamo kako ih poboljšati u odnosu na prošlu godinu. Nadalje, ovaj saziv je XV. Saziv Studentskog zbora, pa planiramo to obilježiti na poseban način, ali uskoro više informacija oko toga.

Izabrali ste i nove koordinatore za međunarodnu suradnju, te suradnju sa studentskim udrugama, reci nam nešto više o tome?
Tako je, postojao je natječaj, prijavljenih kandidata je bio zadovoljavajući broj, a to mi je posebno bilo drago. Izabranima želim i ovim putem poželjeti mnogo sreće, ali i očekujem da će mnogo truda i rada uložiti, i da ce opravdati naše povjerenje. Koliko sam upoznata, već imaju planove i već su marljivo krenuli.

Kakva je vaša suradnja sa rektoratom Sveučilišta i sa rektoricom prof. Ostojić?
Suradnja je jako dobra. Podržavaju naše ideje i imaju sluha za njih. Rektorica uvijek ima vremena saslušati nas i biti nam podrška. Vjerujem da će tako ostati i ubuduće.

Nakon nekoliko muških kolega na čelu zbora je jedna djevojka. Na Sveučilištu ima nekoliko dekanica, a i imamo rektoricu, u Hrvatskoj je izabrana i prva predsjednica. Koliko je važno imati ženu na čelu? Je li došlo vrijeme da žene preuzmu kormilo?

Mislim da ova sredina malo pomalo pokazuje da se ruše predrasude koje se o nama pišu. Žene mogu biti jako uspješne, a Vaša navedena konstatacija to potvrđuje. I ne mogu skriti zadovoljstvo oko toga, ali šalu na stranu, bilo žena ili muškarac u pitanju, u svakom segmentu života će presuditi prave kvalitete i rad.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari