Connect with us

Intervju

INTERVJU – Milanović u svom svijetu: Ovo je najbolja Vlada

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u intervjuu za Dnevnik Nove TV prokomentirao je braniteljske prosvjede, ali i druge teme.

[ad id=”68099″]

Govoreći o sastanku s braniteljima koji će se održati u ponedjeljak, premijer je rekao da će ministar Predrag Matić na sastanku voditi glavnu riječ.

“Nekome ovi sukobi i tenzije odgovaraju, ali ja imam respekt prema braniteljima”, rekao je premijer.

Komentirao je i ulogu predsjedničinog savjetnika za branitelje Ante Deura koji je otišao na Markov trg. Milanović smatra da je time predsjednica pokazala da nema autoritet.

Govoreći o pismu koje mu je šef oporbe poslao kako bi uskladili svjetonazore, rekao je da je među njima razlika velika.

“Moj zadatak je da vodim zemlju te vodim unutarnju i vanjsku politiku te zemlje, a u trenucima velike krize okupimo sve”, kaže Milanović.

O izlasku iz recesije rekao je da je njegova Vlada naslijedila gospodarski pad i dezorijentiranu gospodarsku politiku, te da je trebalo vremena da se u državu uvede red. Bagu je pitao da mu kaže koja je to Vlada u hrvatskoj povijesti bolja od njegove.

“Naš javni dug nije tempirana bomba. Ali treba ga kontrolirati. Na rubu smo proračunskog suficita”, rekao je premijer.

“Ovo je urednija zemlja nego je to bila prije pet, šest, sedam godina. Urednija i bolje vođena zemlja, a u sljedećem kvartalu bit će još bolji ekonomski pokazatelji”, ističe premijer.

“Naš put je težak, ali rezultat je sjajan”, smatra Milanović, a prenosi Dnevnik.hr.

''Hrvatska se oporavlja po svim trendovima i te brojke će u sljedećem kvartalu biti iste ili bolje. Kad rast bazirate na izvozu i rastu industrijske proizvodnje, to je onda nešto što ulazi u kontinuitet'' – premijer Milanović za Dnevnik Nove TV

Posted by Vlada Republike Hrvatske on 30. svibnja 2015

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari