Connect with us

Inzko bi trebao zauvijek zašutjeti o BiH, demokraciji, ljudskim pravima

Published

on

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko pozvao je danas građane BiH da 12. listopada izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini. U komentaru za portal vijesti.ba Inzko piše kako ga „ljudi često pitaju hoću li koristiti Bonske ovlasti za rješavanje nekog problema ili otklanjanje određenih prepreka u ovoj zemlji.

lagumdzija-inzko-sastanak

-Ja im kažem – 12. listopada Vi imate priliku koristititi svoje ovlasti kao građani, Vaše Bonske ovlasti, a što je ujedno i Vaše osnovno demokratsko pravo, poručuje Inzko.

Građani BiH, Hrvati,Bošnjaci i Srbi, birali su svoje predstavnike i prije četiri godine, „koristeći svoje osnovno demokratsko pravo“ , no Inzko je tada zaključio da neki nisu dobro izabrali, pa je odlučio zanemariti njihov izbor i nametnuti vlast u Federaciji BiH, zgazivšii „demokratsko pravo“ građana hrvatske nacionalnosti, piše u osvrtu Hrvatski Medijski Servis.

U ožujku 2011. Inzko je, podsjeća HMS, upotrijebio tzv. Bonske ovlasti. Suspendirao je odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koje je utvrdilo da je vlast u Federaciji BiH uspostavljena nezakonito. Umjesto da dopusti djelovanje pravnog poretka- očitovanje Suda BiH, koji bi, kao drugostupanjski organ, potvrdilo ili osporio odluku SIP-a, Inzko je preduhitrio donošenje pravosnažne odluke. Time je: suspendirao pravni poredak u BiH, legitimirao pučem uspostavljenu vlast bez predstavnika Hrvata u hrvatsko-bošnjačkom entitetu, dekonstituirao bh Hrvate, prouzročio političku nestabilnost, kaos i gurnuo BiH do ruba ponora, navodi u osvrtu Hrvatski Medijski Servis.

Inzko, građane BiH, kao kakve maloumnike, sada poučava demokraciji, pa im objašnjava kako oni imaju mogućnost izbora, pojašnjava im kako postoje stranke desno od centra, stranke lijevo od centra, one koje ispunjavaju obećanja i one koje ne ispunjavaju obećanja, pa im poručuje. – Pozivam vas da zgrabite ovu priliku – glasajte 12. listopada i odlučite o vlastitoj sudbini. U suprotnom, nemojte sumnjati da će netko drugi odlučiti o vašoj budućnosti.“

A tko bi to mogao odlučiti o našoj budućnosti, možda opet ovaj austrijski licemjer?

Nakon onog što je napravio, prije nešto više od tri godine visoki predstavnik Inzko toliko je pao nisko da bi postupio mudro kada bi zauvijek zašutio o Bosni i Hercegovini, demokraciji, ljudskim pravima. Ako već ne mora govoriti kako bi opravdao mjesečna primanja od 25.000 eura, zaključuje u osvrtu Hrvatski Medijski Servis./HMS/

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari