Pratite nas

Zanimljivosti

Iran zabranio korištenje WhatsAppa, Vibera i tanga

Objavljeno

na

Iranske vlasti su donijele odluku o zabrani korištenja mobilnih internet usluga poput aplikacija watsapp, viber i tango.

Iranska državna novinska agencija IRNA javlja da je predsjednik iranskog pravosuđa ajatolah Amoli Larijani izdao naredbu Ministarstvu komunikacija da roku od 30 dana blokira pristup mobilnim aplikacijama whatsapp, viber i tango.

whatsapp viberU pismu ministru komunikacija Mahmoudu Vaiziju se navodi da je razlog za zabranu tih aplikacija činjenica da su posredstvom njih objavljivane poruke uvredljivog sadržaja za islam, sigurnost i lidera islamske revolucije ajatolaha Homeinija.

Iranske vlasti provode jake mjere ograničavanja upotrebe interneta u zemlji. To je odmah pizazvalo reakcije hakera, pa su se ubrzo razvili i programi za “probijanje” zabrana.

Aktualni predsjednik Irana Hassan Rouhani je, za razliku od svojih prethodnika, veoma blagog političkog habitusa i sam koristi internet i društvene mreže. On od iranskih vlasti traži ukidanje tih zabrana, zbog čega je nerijetko na meti oštrih kritika iranskih konzervativaca.

Rouhani je proteklog tjedna govorio za državnu televiziju i tom prilikom istaknuo važnost interneta za pristup novim informacijama i tehnologijama za učenike, znanstvenike i sve ljude, te pozvao vjerske lidere da budu tolerantni o pitanju upotrebe interneta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

‘Sky Angels’: Elitni timovi za traženje i spašavanje iz šest zemalja treniraju u Izraelu

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski vojnici na obuci u Izraelu, u elitnoj izraelskoj jedinici 669 za pretragu i izvlačenje iza neprijateljskih linija.

Jedinica 669 je borbeno djelovala prošli tjedan (nedjelja navečer) u Gazi kad je izvlačila grupu izraelskih specijalaca koji su ostali u okruženju islamskih terorista usred Gaze. (timesofisrael.com)

Ni jedan hrvatski medij ovo nije objavio, ekskluzivne fotografije, vi ste jedni od prvih u Hrvatskoj koji ih gledaju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Grabar-Kitarović nastavila tradiciju: U Vukovar došla u ‘zengama’

Objavljeno

na

Objavio

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Prošle godine predsjednica je također u Vukovar došla u ‘zengama’ i objasnila da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovar je i ove godine došla u Borovim čizmama, takozvanim ‘zenge’ koje su 1991. nosili hrvatski branitelji grada na Dunavu.

Prošle godine predsjednica je objasnila da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Žute cipele Zenge iz Borova postale su simbolom branitelja Vukovara. Proizvodila ih je obuća Borovo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari