Connect with us

Vijesti

Širokobriješka ‘Duga’ financirala učenicima iz Bosanskog Grahova izlet u Mostar

Published

on

Tvrtka Duga.d.o.o. iz Biograca kod Širokog Brijega svake godine organizira i sponzorira niz aktivnosti sa školama u sklopu projekta “LIGA PAPIR – Osmijeh planeta je u tvojim rukama”.

Izuzetak nije bila ni ova godina, a cilj ovakvih aktivnosti je prije svega edukacija i podizanje svijesti najmlađih o očuvanju okoliša i približavanju pojma recikliranja otpada na ovim prostorima.

Naime, u suradnji sa školama koje prikupe 8 tona starog papira osiguravaju se izleti po dogovoru.

Zadnji u nizu takvih izleta Duga d.o.o. je organizirala za Osnovnu školu iz Bosanskog Grahova, pa su na jednodnevnom izletu u Mostaru učenici od 2-7-og razreda i njihovi učitelji/nastavnici imali priliku upoznati se s povijesnim i kulturnim znamenitostima grada Mostara, te su posjetili reciklažni centar tvrtke Duga.d.o.o. kao i pogon za proizvodnju kartonske ambalaže.

djeca_bosansko_grahovo_mostar_1

“Ove i slične aktivnosti se ponavljaju iz godine u godinu i svake godine bivaju sve ozbiljnije, jer se uključuje veći broj škola. Škole su dobivale i sadnice, kao i novac za obnovu biblioteka, za izlete i ekskurzije, jer se želimo prilagoditi njihovim potrebama, dodatno djecu educirati i ići u korak s vremenom” – kazao je u izjavi za naš portal Blago Zelenika, direktor tvrtke Duga d.o.o.

Ova uspješna tvrtka je ovlašteni sakupljač Ekopaka za regiju triju županija – HBŽ, ZHŽ i HNŽ, a u rukovodstvu ovog poduzeća se iskreno nadaju kako će svi gospodarstvenici na ovom području početi odvajati ambalažni otpad, jer iako postoje i još se uvijek primjenjuju i drugi načini prikupljanja ove vrste otpada treba znati kako to ipak nije nekog dugog vijeka.

“Duga d.o.o. je investirala dodatna sredstva u novi pogon za proizvodnju kartonske ambalaže. To svakako osigurava i nova radna mjesta. Mi uistinu izbacujemo široku paletu proizvoda. Stoga nam se mogu javiti svi oni što ih zanima takva vrsta proizvoda budući je kod nas uistinu širok asortiman. Ubuduće ćemo težiti da ponudimo još više toga, ali isto tako i organizirati nove zanimljive aktivnosti za najmlađe” – kazao je Blago Zelenika.

(www.jabuka.tv)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari