Connect with us

Iz Svijeta

Išaran grob Ante Pavelića u Madridu, crvenim sprejem nacrtali srp i čekić

Published

on

Isječak: foto - Fenix magazin

Nepoznati počinitelji išarali su grob poglavnika Nezavisne države Hrvatske (NDH) Ante Pavelića u Madridu, a odbor koji brine o ostavštini obitelji Pavelić zatražio je od vlasnika groblja da se grobnica očisti.

Grobnica u kojoj su pokopani Ante Pavelić, njegova supruga Mara, sin Velimir i kćer Višnja Pavelić išarana je grafitima ispisanim na ćirilici, a nepoznati počinitelj nacrtao je i simbole srpa i čekića.

Uz to na grobnici je na nekoliko mjesta nacrtana i zvijezda petokraka te kratica SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije).

Odbor koji brine o ostavštini obitelji Pavelić poslao je portalu Fenix magazin fotografije išaranog groba i kratko priopćenje. Osuđuju vandalski čin uz napomenu da ‘svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto’.

S obzirom na to da se radi o privatnom madridskom groblju, Odbor navodi kako su uputili prosvjedno pismo vlasnicima groblja te zatražili saniranje oštećenja.

Iz odbora koji brine o ostavštini Pavelićeve kćeri poručili su kako ‘svaka mrtva osoba ima pravo na označeno grobno mjesto’, a živi ‘na odavanje počasti svojim mrtvima’. Od vlasnika groblja zatražili su saniranje oštećenja s čišćenjem grobnice i uklanjanjem grafita, piše Fenix magazin

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari