Connect with us

Reagiranja

Iseljeni Hrvati uz serijal ‘Lijepom našom’

Published

on

Reakcije na najavljeno ukidanje serijala “Lijepom Našom”

ISELJENI HRVATI UZ SERIJAL “LIJEPOM NAŠOM”

“Interes za spomenuti serijal je od velikog značaja, ne samo za hrvatski narod u Domovini već i za nas u izvandomovinstvu.

Zahvaljujući serijalu „Lijepom našom“ prikazivala se, njegovala i učila naša hrvatska baština, kako materijalna tako i ne materijalna. Mnogi u izvandomovinstvu su isključivo bili TV pretplatnici, kako bi ovu omiljenu i poučnu TV emisiju mogli uživati.

Kako dalje? Šteta da živimo u vremenu gledanosti; isključivo politike, svađa, pesimizma, i otuđenosti! Nadamo se da ćete bar malo na spram nas tri i pol milijuna, koliko nas živi izvan Domovine, imati samilosti i nastaviti s emitiranjem spomenutog serijala.”

Piše: Anto PRANJKIĆ / Kamenjar.com

Najava kako će HRT ukinuti setrijal “Lijepom našom” izazvala je niz negodovanja među našim ljudima koji žive u inozemstvu i Bosni i Hercegovini.

Kako doznajemo mnogi su se izjasnili kako je emisija “Lijepom našom” nešto mnogo više od emisije te kako služi za učvršćivanje odnosa između domovinske i iseljene Hrvatske.

Javnosti se obratio i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo, koji je uputio je otvoreno pismo glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimiru Bačiću.

Otvoreno pismo predsjednik HSK prenosimo u cijelosti:
Poštovani,

Obraćamo Vam se zbog informacije da s 25. travnja 2019. prestaje proizvodnja tj. snimanje najgledanijeg i najdugovječnijeg serijala HRT „Lijepom našom“, bez obzira na to što je u planovima i proračunu predviđeno.

Interes za spomenuti serijal je od velikog značaja, ne samo za hrvatski narod u Domovini već i za nas u izvandomovinstvu. Zahvaljujući serijalu „Lijepom našom“ prikazivala se, njegovala i učila naša hrvatska baština, kako materijalna tako i ne materijalna.

Mnogi u izvandomovinstvu su isključivo bili TV pretplatnici, kako bi ovu omiljenu i poučnu TV emisiju mogli uživati. Kako dalje?

Šteta da živimo u vremenu gledanosti; isključivo politike, svađa, pesimizma, i otuđenosti!
Nadamo se da ćete bar malo na spram nas tri i pol milijuna, koliko nas živi izvan Domovine, imati samilosti i nastaviti s emitiranjem spomenutog serijala.

Ne dozvolite da se sami organiziramo i strane TV kuće plaćamo kako bi širili lijepe priče o našoj Hrvatskoj. Zar nam je to potrebno?

Hrvatski svjetski kongres djeluje po svim kontinentima, u više od 35 zemalja svijeta i toplo će pozdraviti Vašu preinaku već donesene odluke o gašenju serijala „Lijepom našom“.

Uz dužno poštovanje srdačno Vas pozdravlja Hrvatsko izvandomovinstvo!”

U potpisu Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari