Connect with us

Iz Svijeta

ISIL na koljenima? Ruski lovci im uništili skladišta i kampove

Objavljeno

on

Napadi su bili usmjereni na uporišta ISIL-ovih islamista u sirijskim provincijama Aleppo, Hama, Idlib, Latakia i Deir ez-Zur. U 24 sata izvedeno je 40 napada

[ad id=”68099″]

Ruski zrakoplovi u posljednja 24sata obavili su 41 let od čega 40 napada na terorističke skupine u Siriji, tvrdi obrambeni dužnosnik, prenosi britanski Express.

Napadi su bili usmjereni na desetke uporišta ISIL-ovih islamista u sirijskim provincijama Aleppo, Hama, Idlib, Latakia i Deir ez-Zur.

Ruski napadi na samoprozvani kalifat počeli su početkom listopada. Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general Igor Konašenkov rekao je kako su napade izvodili bombarderi Sukhoi Su-24M koji su ciljali teroristička uporišta kod Aleppa.

Uništili su skladišta u kojima su teroristi opremali svoja vozila eksplozivom koji koriste u samoubilačkim napadima – rekao je.

Uništena su i odlagališta oružja i goriva. Zrakoplovi Sukhoi navodno su korišteni i u napadima na centar za obuku terorista u pokrajini Idlib.

Ranije ovog tjedna ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako američki dužnosnik ima ‘mozak u kaši’ jer Rusiji ne želi dati informacije o ISIL-ovim lokacijama. SAD su uzvratile kako ruski primarni cilj nije uništiti ISIL već poduprijeti režim Bašara al-Asada. No Putin je uzvratio kako njegova zemlja želi pridonijeti borbi protiv terorizma koji je prijetnja cijelom svijetu.

Objavljen je video u kojem je prikazan ruski borbeni zrakoplov SU-30SM četvrte generacije koji štiti ruske bombardere u Siriji od napada tzv. Islamske države. Sukhoi Su-30 izvodi zračne i zemaljske napade te pruža zračnu podršku trupama u Siriji.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=S0S4Vrnmz7k” width=”760″ height=”460″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84411374&v=ZtOpP4QJa9k&x-yt-ts=1421828030″ width=”700″ height=”480″][su_youtube url=”” width=”700″ height=”480″]().[/su_youtube][/su_youtube]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari