Connect with us

Iz Svijeta

ISIL-ovcu iz BiH u SAD-u prijeti doživotni zatvor

Objavljeno

-

Federalni tužitelji kažu da je ISIS motivirao teroristu da uzvikuje ‘Allahu Akbar’ i nožem izbode dvojicu policajaca tijekom prosvjeda u lipnju.

Muškarca koji je u lipnju nožem izbo policajca u New Yorku je militant grupe Islamske države u koju se priključio putem interneta, priopćili su u srijedu federalni tužitelji.

Dženan Ćamović (20) je imigrant iz BiH koji živi u Brooklynu. On je 3. lipnja napao dvojicu policajaca, tijeko kaosa zbog prosvjeda za George Floyda, prenosi Dnevni avaz.

Prvobitno je navodno uzvikivao “Allahu Akbar”, što znači da je Bog najveći, a zatim zabio nož u vrat jednom policajcu. Ćamović je uzeo pištolj ozlijeđenog policajca i upotrijebio ga za pucanje na drugog policajca. Obojica povrijeđenih policajaca su preživjela napad.

Ćamovića su osam puta ustrijelili službenici NYPD-a, koji su stigli pružiti pomoć svojim kolegama. Ćamović je optužen za pokušaj ubojstva 6. lipnja, a u srijedu su protiv njega podignute dodatne optužbe za pljačku i ilegalno posjedovanje oružja.

Njegov odvjetnik, Bill Barr, kazao je kako su njegove ideje bile potaknute od strane radikalnih islamskih terorista na internetu. Ubrzo nakon napada, rodbina ga je opisala kao muslimana koji prakticira vjeru, a nikako kao teroristu. Nadaju se da će presuda biti pravična i da će sud donijeti najbolju odluku – prenosi Daily Mail.

Kako se predviđa, Ćamovića očekuje doživotna zatvorska kazna za djela koja je počinio.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari