Pratite nas

BiH

‘Islamist’ iz Tuzle tužio policiju zbog uklanjanja ratne zastave

Objavljeno

na

Vlasnik obiteljske kuće u mjestu Morančani u mjesnoj zajednici Ljubače, nedaleko od Tuzle, reagirao je i zatražio kažnjavanje odgovornih što su ispred njegove obiteljske kuće uklonili islamističku zastavu koja je izazvala šok među tamošnjih mještanima, uglavnom hrvatske nacionalnosti, piše Večernji list.

Prigovor i zahtjev za kažnjavanje agencija i osoba koje su povrijedile privatnost i, po njegovim tvrdnjama, nelegalno upale u njegovu nekretninu uputio je Sanel Jaranović koji živi u Njemačkoj gdje radi kao trgovac automobilima.

Iako je javnost vjerovala kako je nepoznata osoba ili pak sam Jaranović postavio zastavu Kavkaskih emirata, terorističke organizacije koja je bliska Islamskoj državi (ISIL), to ipak nije točno.

Zastava crne boje s iscrtanom sabljom i arapskim pismom ustvari je ratna zastava Saudijske Arabije. Državna zastava te zaljevske zemlje je zelena s bijelim slovima i sabljom, no ratna zastava, tumače Večernjakovi izvori, ima crnu podlogu…

>>> Ispred crkve u Tuzli postavljena zastava kalifata

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari