Pratite nas

Kronika

Islamisti prijete Hasanu! – “Unatoč prijetnjama, nastavit ću pisati istinu”

Objavljeno

na

Kamo ide Bosna i Hercegovina? Da li su im neprijatelj svi koji ih upozoravaju na porast i opasnost od islamskog radikalizma? Da li je u BiH danas tabu tema govoriti o islamskom radikalizmu?

Zar nije bio dovoljan teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku, ubojstvo dva vojnika kod Sarajeva, napad na američko veleposlanstvo, autobomba u Bugojnu i u Mostaru, a prije toga i ubojstvo hrvatske obitelji na Badnju večer u srednjoj Bosni? Zar nisu ozbiljno shvatili upozorenja koja im stalno stižu od zapadnih i američkih obavještajnih službi o opasnosti od islamskog radikalizma? Zar se mora dogoditi tragedija poput one u Parizu, Londonu, Bruxellesu, Berlinu, Nici….da bi vlast BiH konačno nešto poduzela? Piše Hasan Haidar Diab/Vecernji.hr

Do sada se na sva upozorenja vlast BiH oglušila i pravi se kao da u BiH teče med i mlijeko.. Ne, u BiH ne teće med i mlijeko. BiH ima velikih problema sa islamskim radikalizmom i to treba javno reći i naglasiti bez obzira sviđalo se to nekome ili ne, jer, nije samo u pitanju BiH već cijela regija. Iako me već nekoliko godina pokušavaju ušutkati, prijeteći meni i mojoj obitelji smrću, zbog pisanja o teroristima koji odlaze iz BiH na ratišta u Irak i u Siriju, linč kojem sam izložen zadnjih dana prevršio je svaku mjeru. Već desetak dana izložen sam neviđenom ličnu pojedinih medija iz BiH koji u svojim tekstovima pozivaju na moj linč i likvidaciju. Najglasniji među njima su portali i društvene mreže koji nesmetano promoviraju islamski radikalizam i veličaju terorističku organizaciju Islamske države. A sve to zato što sam u Večernjem listu objavio tajni dokument s popisom imena džihadista koji su iz BiH, Kosova i Srbije, otišli na ratišta u Siriju i u Irak. Ono što je najtužnije i najžalosnije, što se toj kampanji ovih dana pridružio i bivši poglavar islamske zajednice, Mustafa Cerić, a umjesto da ušutka te radikaliste on je stao rame uz rame uz njih i za pojedine medije BiH izjavio: “Hassan Haidar Diab, koji se predstavlja kao novinar…

Svašta sam vidio i čuo do sada, ali nikad nisam ni vidio ni čuo ovakvu vrstu novinara, koji je odnekud došao u Hrvatsku da nam dijeli lekcije o radikalizmu i terorizmu… Ne znam za koga radi Hassan Haidar Diab, ali znam da Hassan ne zna o čemu priča i najbolje bi bilo da nas poštedi svojih srpsko-hrvatskih udbaških subverzija… Ima li neko da kaže Hassanu da nas ostavi na miru… Da mu kaže da on ništa ne razumije… Njegova tumačenja stanja u Bosni su u najmanju ruku smiješna… To što se predstavlja da je musliman lažni novinar Hassan nema pravo da pljuje po islamu i muslimanima u Bosni… Bošnjaci bez Hassana znaju što im je činiti u Bosni… Nakon genocida nitko im nema pravo čitati lekciju ni o radikalizmu ni o terorizmu… Hassan bi trebao naučiti bar tu jednu lekciju o Bošnjacima u Bosni…

Oni se nemaju pravo nikome ispričavati… Bošnjaci su dovoljno zreli, pametni i ponosni da im Hassan ne treba da tumači svijet…” Interesantno je da me napada osoba koja je najodgovornija za porast islamskog radikalizma u BiH jer za njegova su se mandata proširili i nesmetano su okupirali džamije šireći svoju otrovnu ideologiju koja danas sije smrt na Bliskom istoku, a sutra će i na našim prostorima, a on ih je nazivao “novim muslimanima “. Gospodin Cerić uzima sebi za pravo postaviti pitanje da li sam ja uopće musliman jer „pljujem po islamu i muslimanima u Bosni“ .

Nikada nisam pljuvao niti po islamu niti po muslimanima u Bosni, već pišem o neprijateljima islama koji danas iskrivljuju tu plemenitu vjeru. Gospodin Cerić se ne bi trebao osjećati prozvanim ako ne pripada tom islamskom radikalizmu. Ne razumijem zašto se Bošnjaci osjećaju pozvanima kada ja pišem o islamskom radikalizmu i terorizmu u BiH? Izgleda da niti gospodin Cerić niti ostali bošnjački dužnosnici ili ne znaju ili ne žele znati kako ima više od 300 terorista iz BiH koji ratuju na strani ISIL-a u Siriji i Iraku, a njihov povratak predstavlja veliku prijetnju ne samo BiH već cijeloj regiji. Ono što zaprepašćuje je da nadležni organi u BiH šute o svemu tome kao da odobravaju napad ne mene i poziv na moju likvidaciju jer kako inače objasniti šutnju uz ovakve direktne prijetnje: „Doći ću u Zagreb i zapaliti te benzinom na sred trga! Isjeći ću te na komade i u plastičnoj kesi vratiti te u tvoj Liban! Raskomadat ću te i dati kerovima da te pojedu!“, „Smaknut smutljivac pod svaku cijenu!“, „Ovo smeće treba javno objesiti!“ To su samo neke od prijetnji koje su mi javno upućene preko društvenih mreža.

S obzirom na to da te društvene mreže pripadaju simpatizerima i pristašama terorističke organizacije Islamske države i policija kao i sigurnosne službe BiH trebale bi ih nadzirati i promptno reagirati, još više začuđuje njihova šutnja. Svjedoci smo da su ovih dana u Hrvatskoj zbog prijetnji preko društvenih mreža neki završili i u zatvoru, stoga je pitanje kada će i kako na sve ove javne prijetnje reagirati i službena vlast BIH. Unatoč svim prijetnjama koje mi upućuju, poručujem svima kako nikada neću odustati od pisanja istine jer ja živim u realnosti za razliku od njih koji žive u zabludi.

Hasan Haidar Diab/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Maloljetni tražitelj azila silovao maloljetnu štićenicu doma

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Maloljetni strani državljanin (16), ispitan je pred sucem za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, jer ga se sumnjiči za silovanje.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu, piše Večernji list

Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju. Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari