Connect with us

BiH

Islamističke zastave osvanule kod Tuzle

Objavljeno

on

U blizini nema naselja u kojim žive pripadnici vehabijskog pokreta, nego su zastave postavljene u blizini nekih od kuća uz put. Radi se o zastavama militantne grupe Kavkaski emirati, aktivne u Rusiji i bliske Al-Qaidi

Na putu od Husina ka Šićkom brodu prema Tuzli pojavile su se u četvrtak ujutro islamističke zastave. U blizini nema naselja u kojim žive pripadnici vehabijskog pokreta, nego su zastave postavljene u blizini nekih od kuća uz put. Radi se o zastavama militantne grupe Kavkaski emirati, aktivne u Rusiji i bliske Al-Qaidi, piše Radio Slobodna Europa.

Jučer su u nadležnost Tužiteljstva BiH nakon kriminalističke obrade predati Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, uhićeni nakon terorističkog napada Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je u ponedjeljak ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

tuzla-zastaveMehidić i Hasanović bit će predati nakon završetka kriminalističke obrade u SIPA-i, izjavio je Srni glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Mehidić je uhićen u Kalesiji gdje su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli stambeni objekat i ostale prostorije koje je koristio. Traženi su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom Kaznenog zakona BiH “terorizam” i koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Prije njega je priveden Hasanović, koji je i ranije uhićen u akciji “Damask” zbog sumnje da je bio pripadnik “Islamske države”. Kako su izjavili brojni svjedoci, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić, u posljednja tri mjeseca, intenzivno se družio sa Hasanovićem.

U srijedu su pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli i objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika, koje koristi osoba inicijala M.D., a dovodi se u vezu s terorističkim napadom.

Iz SIPA-e je priopćeno u srijedu da se vrše pretresi stambenih objekta i drugih prostorija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu s terorizmom i poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

U selu Karakaj kod Zvornika u prisustvu oko 2.000 ljudi pokopan je prekjučer ubijeni policajac Dragan Đurić. Pokop su osiguravale brojne policijske snage. Ranjeni policajac Željko Gajić nakon bolnice oporavak nastavlja kod kuće, dok drugi ranjeni policajac Stevo Milovanović i dalje ostaje u Općoj bolnici u Zvorniku.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR