Connect with us

Pregled

Islamska zajednica u BiH prikuplja novac za stradale u potresu u Hrvatskoj

Objavljeno

on

Islamska zajednica u BiH izdvojila je 400 tisuća kuna kao interventnu pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj a prikupljaju i dodatna sredstva, potvrdili su u subotu iz poglavarstva zajednice u Sarajevu.

Posredstvom Merhameta i Crvenog križa Federacije BiH stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj bit će proslijeđeno 100 tisuća konvertibilnih maraka (400 tisuća kuna) a iz rijaseta Islamske zajednice ističu kako na taj način žele pomoći prijateljima i susjedima.

Podsjećaju kako je u petak u džamijama diljem BiH nakon najvažnije molitve u tjednu među vjernicima organizirano prikupljanje dragovoljnih priloga za postradale u potresu u Hrvatskoj pa se očekuje kako će u konačnici iznos novčane pomoći biti znatno veći.

I Crveni križ Federacije BiH organizirao je prikupljane novčane pomoći za stradale u potresu u Hrvatskoj, aktiviranjem posebnih telefonskih brojeva.

Svakim pozivom građani BiH izdvajaju po dvije konvertibilne marke (osam kuna). Prikupljena sredstva bit će proslijeđena uz posredovanje Crvenog križa Hrvatske. (Hina)

Vojnici i danas pomagali na potresom postradalom području

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari