Connect with us

Nebuloze

Isplivao stari video iz 90-ih na kojem Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme. ‘Duboko se sramim i ispričavam’

Objavljeno

on

Puljak je nakon objave snimke izjavio kako mu je užasno žao i da to niti želi, niti može opravdati

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita, Ivica Puljak, našao se u neugodnoj situaciji.

Na snimci koju je objavio Jutarnji list jasno se vidi kako je u mladosti pjevao ustaške pjesme, prenosi telegram.hr


Snimka je nastala prilično davno, 27. kolovoza 1994. godine, na svadbi Alene i Ante Tonkovića. Tada 25-godišnji Puljak bio je kum mladoženji i, kako se vidi i čuje, pjevao je stihove poput “boj se bije, bije, ustaški se barjak vije”.

Jutarnji list je kontaktirao gradonačelničkog kandidata i pitao ga sjeća li se da je na toj svadbi s mladoženjom i ostalim gostima pjevao ustaške pjesme.


“Ne sjećam se toga. Stvarno se ne sjećam, davno je to bilo. Bio sam mlad tada… Ja sam drugačiji čovjek sada nego što sam bio u to vrijeme. Poslije toga živio sam i školovao se vani, vidio svijeta”, izjavio je Puljak.

Kaže kako mu je užasno žao i da na to “sigurno ne može biti ponosan”, te da niti želi, niti može to opravdati.

Uskoro se oglasio i na Facebooku. “U svojih 52. godine života napravio sam neke dobre stvari, ali i neke kojih se sramim i koje se ružne. Jedna od tih kojih se duboko sramim dogodila se prije 27 godina kada sam bio kum na svadbi na kojoj su se pjevale pjesme neprimjerenog sadržaja.

Pjevao sam ih i ja. Zbog toga se želim ispričati cijeloj hrvatskoj javnosti. Vrijednosti koje promoviram i u koje vjerujem u potpunoj su suprotnosti s ovim ružnim ispadom u prošlosti. Nadam se da će sve ono dobro što sam nastojao dati svojoj zajednici nadjačati jedan ružni izgred za kojeg ću, nadam se, dobiti oprost svojih sugrađana”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari