Connect with us

Reagiranja

Ispravak objavljene informacije

Objavljeno

on

U Skladu sa zahtjevom i u skladu sa Zakonom o medijima, objavljujemo ispravak objavljene informacije kako je navedeno u tekstu:

31. srpnja 2021. elektronička publikacija Kamenjar.com (htips://kamenjar.com/ ) objavila je članak pod naslovom: “Enigma DP IV. Dio-Projekt Škoro* (dalje u tekstu: članak).

S obzirom da se u članku u odnosu na PEVEX d.d., Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84, iznose netočne informacije, na temelju ČI. 2. st.3. Zakona o elektroničkim medijima, a u vezi s čl. 40. i čl. 22. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, i to ispravak kako slijedi:

“31. srpnja 2021. elektronička publikacija Kamenjar.com objavila je članak Marka Ljubića pod naslovom: ,Enigma DP IV. Dio-Projekt Škoro“.

Netočna je informacija da je tvrtka društva ,Pevec“, nego je tvrtka društva PEVEX d.d., što je razvidno iz javno dostupnih podataka u sudskom registru

Netočna je informacija da je PEVEX d.d. samo formalno bio imatelj poslovnog udjela u pružatelju medijskih usluga, odnosno da je prikrivao vlasničku strukturu pružatelja medijskih usluga.

Netočna je informacija da PEVEX samo formalno sudjeluje u ikakvim političkim aktivnostima pa tako ni suradnjom s Matom Radeljićem ni DOMOVINSKIM POKRETOM.

Netočne su informacije da je PEVEX d.d. financirao političku stranku DOMOVINSKI POKRET ili kandidata DOMOVINSKOG POKRETA, a osobito ne reklamiranjem Pevexovih proizvoda i usluga sa skrivenim kupovanjem prostora za svoje kandidate.

Objavljivanjem netočnih informacija postupljeno je protivno pravilima novinarske struke i na štetu ugleda društva PEVEX d.d. Do potrebe za objavljivanjem ispravka ne bi došlo da je društvu PEVEX d.d., u skladu s minimalnim standardima novinarske etike, dana mogućnost očitovati se prije objavljivanja članka. Slijedom navedenog, zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u skladu i na način određen člankom 41. stavkom 1. i 4. Zakona o medijima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR