Connect with us

Reagiranja

Ispravka objavljene informacije

Objavljeno

on

U Skladu sa zahtjevom i u skladu sa Zakonom o medijima, objavljujemo ispravak objavljene informacije kako je navedeno u tekstu:

Poštovani,

2. kolovoza 2024. u elektroničkoj publikaciji Kamenjar.com objavljen je članak pod naslovom: Marko Ljubić: Enigma DP V. dio — Proizvodnja lidera Škore“
(dalje u tekstu: članak).

S obzirom da se u članku u odnosu na PEVEX dd., Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84, iznose netočne informacije, na temelju ČI 2. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u vezi s čl. 40. i čl. 22. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom li istovrijednom mjestu programskog prostora na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, i to ispravak kako slijedi:

2. kolovoza 2021. elektronička publikacija Kamenjar.com objavila je članak pod naslovom: Marko Ljubić: Enigma DP V. dio — Proizvodnja lidera Škore“.

Maliciozno i netočno se u članku navodi da je tvrtka društva “Pavex“. Kako je razvidno iz podataka. u javno dostupnom sudskom registru, tvrtka društva je PEVEX d.d.

U članku se navodi: ,U funkciji javne pripreme Škore za završne političke operacije Pevecovca Radića i strukture iza njega dobro je poslužila i priča kako je Javno kriminaliziranom Sanaderu zbog prigovora savjesti rekao zbogom, što se silovito forsiralo i iz mainstreama i s Pevecovog Z1.“ Netočno je da postoje ,Pevecovci” i ,Pevecov Z1′. PEVEX dd. kao dioničko društvo ima 445 dioničara koji slobodno raspolažu svojim članskim pravima. PEVEX d.d. je bio imatelj poslovnih udjela u Z1 TELEVIZIJI d.0.o., koja informacija je dostupna pukim uvidom u sudski registar.

U članku se navodi: “Ta pitanja nisu spekulacija, niti su višestruke tvrdnje ozbiljnih insajdera oko SNV-a zanemarive i za ignorirat, pogotovo u kontekstu nastanka energetskog gigante PPD-a i preuzimanja Peveca sa svim o čemu sam prethodno pisao.” Netočna je informacija da je provedeno preuzimanje PEVEX d.d, a osobito ne od PPD-a (op.a. PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.0.0.) i koje nikada nije bio dioničar PEVEX d.d.

Nadalje, u članku se navodi: ,Škorina izjava nakon ostavke da je pogriješio uvjetujući HDZ-u suradnju, nije izraz potrebe za kritičkim osvrtom iza sebe, nego izvršavanje obveza i nakon ostavke, koje je preuzeo ulazeći u pakt s Pevecovcima, kako bi se izbjegao javni interes za povezivanje Pevecovaca ili DP s davnašnjim nastojanjima uništenja te stranke, koje je eksplicitno objavio (Gordan Malić prozivajući Ivu Josipovića za osmišljavanje i organizaciju te operacije.“ Kao što je već navedeno, ne postoje “Pevecovci”. PEVEX d.d. ne sudjeluje u ikakvim političkim aktivnostima, odnosno paktu“ s Miroslavom Škoro i DOMOVINSKIM POKRETOM.“

Objavljivanjem netočnih informacija postupljeno je protivno pravima novinarske struke i na štetu ugleda društva PEVEX d.d. Do potrebe za objavljivanjem ispravka ne bi došlo da je društvu PEVEX dd., u skladu s minimalnim standardima novinarske etike, dana mogao očitovati se prije objavljivanja članka. Slijedom navedenog, zahtijevamo objavljivanje ispravka netočne informacije u skladu i na način određen člankom 41. stavkom 1. 1.4. Zakona o medijima.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR