Connect with us

Život

Isprazna i zavodljiva terminologija oko prava žena i pobačaja

Objavljeno

on

Nitko, ama baš nitko i nikada, neće moći bilo kojim zakonom i bilo koja država, ponavljam  neće moći zabraniti, bilo kojoj ženi i drugima, pravo na izbor: činiti dobro ili zlo djelo.  Pravo na izbor poba-čaja se upravo tu nalazi, u tom općem pravu na dobro ili zlo. Ne, i ne, drage feministkinje, nitko vam neće moći oduzeti to pravo ako se derogira sadašnji zakon po kojem je nekažnjivo djelo hotimični po-bačaj. Dapače tim zakonom djelo pobačaja država medicinski servisira odnosno sudjeluje u tom  ubojstvu nerođenog djeteta.

[ad id=”93788″]

Tu se uklapa i izjava ili tvrdnja u Slobodnoj Dalmaciji, 29. Svibnja 2016., gospodina Ivice Maštruka, koja glasi:

„ Dosta je sličnosti između društvenih gibanja oko zabrane abortusa u Europi i onoga što je polako na pomolu u Hrvatskoj, tumači i sociolog religije Ivica Maštruko, čiji je osobni stav da bi zabrana pobačaja bio civilizacijski korak unatrag jer o abortusu odlučuje žena i država se nema prava u to miješati“. ( Portal SD, članak pod naslovom: Spasitelji morala opet su se osjetili pozvanima: pokreće li Željka Markić referendum o pobačaju? )


Evo, to je ta zbrka u terminologiji: pravo na pobačaj i zabrana pobačaja. Gospodin Ivica Maštruko nije ni svjestan kako je kontradiktoran. Drugim riječima, ako netko hoće skočiti kroz prozor sa desetog kata ili leći pod vlak neka se nitko pa ni država ne mješa u to! To je slobodan izbor. E ali država neka se miješa(izostavljeno je to reći) kad netko hoće naplatiti ilegalni pobačaj po svojoj cijeni, onda ona treba to regulirati zakonom i novčanom tarifom za obavljeno ubojstvo nerođenog djeteta, jer će isto ubojstvo biti sigurnije po život žene, i obavlja se na državnoj klinici odnosno ginekološkom stolu uz asistenciju „dobre medicinske“ sestre. Vjerojatno i nerođeno dijete imam nekakvu prednost kod podnošenja smrtnih bolova na legalnom ginekološkom  stolu ispred onoga ilegalnog!? Gdje će ga manje boljeti, neka mi neka zagovornica pobačaja odgovori!?

A kad smo kod postojećeg zakona kod nas onda neka isti gospodin iz SD reče ili odgovori: može li se nekome zabraniti da jednoga dana, jednoga  mjeseca jedne godine u 3 poslije pola noći ne iskoči kroz prozor ili pak da netko dan kasnije u isto vrijeme izvrši razbojstvo, upadom u banku te ju popljačka? A de ne govorim o prostituciji i raspačavanju droge? Znajte i vi gospodine Ivica da nikakav Sabor ili zastupnici neće moći nikada donijeti zakon o zabrani pobačaja ili pak zakon o zabrani ubojstva osoba starijih od godinu dana pa dalje  odnosno nakon mjesec dana po rođenju i do izvjesne starosti. I u katoličkoj Crkvi svi znaju da ne postoji  zakon o zabrani ubojstva čovjeka u bilo kojoj dobi, ali svi bi mogli znati da postoji zapovijed: Ne ubij! I razlika je između zapovijedi i zakona.


 Ne kradi, ne laži…, jer ćeš dobiti po prstima. Da, kad ne slušaš tu zapovijed onda te čeka zakon i biti ćeš kažnjen. Kod nas se to zove: Kazneni zakon. E onda tu tek slijede izvjesne zabrane; ubojici, zateknuvši ga na djelu, stavljaju se lisice na ruku i zabranjuje mu se ostati doma ili biti na slobodi te ga se privodi u zatvor. A neki ubojice, tj. oni koji su koristili svoje pravo na izbor, znaju se prikrivati i godinama i do kraja života, a plate nevini. A da nije Kaznenog zakona, što bi sve na svijetu bilo činjenja i počinjenoga. Već sam pisao o tome, kako na Malti( a piše u rečenoj SD) nije zabranjen pobačaj nego nije legaliziran; pa kad se kod nas derogira postojeći zakon oko pobačaja ne znači da će time biti zabranjen, nego više neće biti legalan a nerođena djeca će biti zaštićena postojećim Kaznenim zakonom, što je konačno i normalno jer su ona ljudska bića, tj. nerođeno dijete je čovjek što i znanost potvrđuje.

Nikola Bašić, Vis

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari