Connect with us

BiH

Ispunili smo uvejte za dobivanje kandidacijkog statusa za članstvo u EU

Objavljeno

-

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić govoreći na pres-konferenciji povodom usvajanja odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i tehničkoj finalizaciji odgovora, kazao je da su ovim ispunjeni svi službeni uvjeti za izradu mišljenja i za dobivanje kandidatskog statusa kada je u pitanju BiH.

“Očekujem da će naši prijatelji u Europskoj uniji razumjeti važnost dobivanja kandidatskog statusa, velike napore i iskreni trud koji smo uložili posljednje četiri godine koje su bile najuspješnije europske godine BiH i u potpunosti razumjeti bitnost dobivanja kandidatskog statusa kojim ćemo otvoriti novo poglavlje odnosa između EU i BiH i nepovratno staviti BiH na tračnice koje će je sasvim sigurno odvesti ka punopravnom članstvu u EU”, kazao je Zvizdić, prenosi N1.

On je izjavio da je zadnje četiri godine zaista napravljen vidljiv napredak BiH ka EU.

“Usvojili smo sve strategije na koje smo čekali dugi niz godina. Prije imenovanja ovog Vijeća ministra BiH, europski proces je bio osam godina u blokadi, te blokade su nadmašene. Je li se ovaj proces mogao brže uraditi? Da, ali uz postojanje pozitivne političke volje koje nije bilo u određenim fazama pripreme odgovora niti na osnovama pitanja niti na dodatnih 655 pitanja”, naveo je Zvizdić.

On je kazao da će BiH, bez obzira na opstrukcije, biti punopravni član Europske unije./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas