Connect with us

Komentar

Istina će pobijediti!

Objavljeno

-

Godišnjica je smrti i spomendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Nažalost ni ove godine o kardinalu Stepincu nije moguće govoriti izvan ozračja patološke laži koje se nadvilo nad Hrvate i Hrvatsku iz Srbije.

Patološka laž o kardinalu Stepincu dio je šireg konteksta i starije organizirane i programirane laži. Sve srbijanske odvratne i odurne klevete i laži o Hrvatima i Hrvatskoj još od 19. stoljeća, a laž o Stepincu se u to uklopila, imaju jedan cilj: da Srbija postane mediteranska sila. Da suvereno iziđe na Jadran.

Srbija nije odustala od toga. Nemamo se na temelju čega zavaravati da je drukčije. Bolji poznavatelji prilika u jazbinama srbijanske ideologije govore kako je Srbija uprla sve kreativne snage koje je mogla u obnovu svoje stare imperijalističke ideologije, ulažući ponajviše u facelifting.

Zato će Srbija i u budućnosti lagati o Hrvatskoj sve što bude mogla i znala, a kako otprilike reče Dobrica Ćosić, u tome su prvaci svijeta.

Spremni su to raditi još stoljećima jer će zov Jadrana, tuđeg teritorija, kulture i duhovnog naslijeđa uvijek biti jednako zamaman. Znaju da mediteranska sila mogu postati samo preko mrtve Hrvatske, a laž je ubojito oružje. Prvo ubije duh onoga koji se ne zna obraniti, a onda i tijelo.

Zato će za Srbiju svaka Hrvatska apriorno biti fašistička i ustaška. To je jasno kao dan. Nemojte ni najmanje dvojiti. Zato je štetna svaka hrvatska vlast koja toga ne bi bila svjesna ili bi to ignorirala radi dnevnopolitičkih i klijentelističkih interesa.

Sve što je rečeno još jasnije od srbijanskih planova rasvjetljuje i nameće i jedan od najvažnijih zadataka naše generacije u Hrvatskoj. Taj zadatak je učiniti i zadnjeg građanina Hrvatske svjesnim ogromnih razmjera patološkog lažovskog zločinačkog pothvata i štete koja je već učinjena osvajanjem hrvatskih umova i programiranjem da rade sami protiv sebe, a u srbijanskom interesu.

Zadatak naše generacije je raskrinkati te nevjerojatne i besramne laži i učiniti mogućim da trijumfira istina, otvori nam oči i oslobodi nas i na izvjestan način obrati i preobrazi. Zato se o Stepincu, Jasenovcu, položaju srpske manjine i SPC u Hrvatskoj, Valerijanovom memorandumu, pa i NDH i ustašama više ne smije govoriti bojažljivo, nego hrabro i odlučno.

Koga da se bojimo, lakrdijaških beogradskih ideologa, akademika, episkopa ili tipova poput Vučića? Domaćih jugoslavenskih protuha? Njihovih zajedničkih veza u svijetu? Pa nisu Hrvati bilo tko! Iz defenzive treba krenuti u napad. Napasti istinom i poraziti bandu. Sve drugo bit će samo obostrano i dugoročno valjanje u blatu.

Alojzije Stepinac nije bio bojažljiv, niti je imao kompleksa pred pogubnijim opasnostima u težem vremenu. Govorio je hrabro I kad su njega osobno sudili. Isto tako se i držao jer je znao da služi Istini.

Nije dopustio da mu se tuđe laži uvuku u um i srce i da padne na koljena pred njima. Povijesna istina je bez ikakve sumnje na strani Hrvatske. Nije na strani Srbije. U Beogradu to jako dobro znaju. Još bolje nego mi. Tamo su arhivi.

Zato nemamo izgovora nego krenuti Stepinčevim putem u novim okolnostima, i ono sjeme istine i slobode koje je on mučenički posijao podići u potpunosti.

A to što još nije proglašen svetim može biti samo dodatna nadnaravna snaga da se u tom zadatku zahvati još cjelovitije i temeljitije, da pobjedom oslobodimo sebe, a onda posredno i te svoje gorke neprijatelje. Baš onako kako bi on kao svetac htio.

Miroslav Čolić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari