Pratite nas

Komentar

Istina je hrvatsko moćno oružje, a to Vučića i Srbiju najviše boli

Objavljeno

na

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić veće neko vrijeme žestoko kritizira Hrvatsku, no njegove posljednje izjave zazvučale su vrlo zlokobno.

U Gradini Donjoj u BiH, na komemoraciji žrtvama jasenovačkog logora, opisao je Hrvatsku kao “mjesto povampirenja ustaške ideologije” te zaprijetio kako “nikada više nikome nećemo dopustiti ni Jasenovac, ni Jadovno, ni Jastrebarsko, ali ni Oluju”. Riječ je o istom onom Vučiću koji je 1995. u Glini izjavljivao kako “nikada srpska Krajina neće biti hrvatska”. Riječ je o istom onom Vučiću koji je poslije rata govorio: “Mi ni tada ni danas nismo htjeli i nećemo ništa što je tuđe. Hoćemo samo ono što je naše, srpsko, a to jesu i taj Karlobag, i Ogulin, i Karlovac, i Virovitica, i sve te srpske zemlje.” Doduše, tada je taj Vučić bio istaknuti član Šešeljeve Srpske radikalne stranke, no posve je jasno da jednake stavove o Hrvatskoj i “srpskim zemljama” ima i današnji Vučić. Razlika je samo u tome što su njegove izjave danas službena politika Republike Srbije. I to vrlo opasna politika.

Oštrom retorikom prema Hrvatskoj Vučić pokušava relativizirati zahtjeve naše diplomacije, koja inzistira da Beograd, želi li neometan put u EU, ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji, da zaštiti Hrvate u Srbiji itd.

Što je Hrvatskoj činiti?

Koje oružje upotrijebiti u diplomatskoj bitki sa Srbijom? Svakako mora pozorno pratiti pregovarački proces Srbije s EU i, bude li trebalo, blokirati zatvaranje 23. poglavlja. No, kako zbog pritiska Bruxellesa to oružje i nije tako moćno, naša bi diplomacija morala posegnuti za onim što Srbiju najviše boli. A to je istina! 

Zašto napokon naši diplomati na europske adrese ne dostave istinu o velikosrpskoj ideologiji, o agresiji, o ratnim zločinima, o fabriciranju laži o Hrvatima u Drugom svjetskom ratu?! Zašto napokon ne raskrinkaju srpske kreatore laži? Krajnje je vrijeme da na njihovu ofenzivu odgovorimo svojom ofenzivom – istinom! Ali ta ofenziva mora biti trajna i u njoj moraju sudjelovati svi relevantni politički čimbenici. Samo nam istina može pomoći. Ona nas je spasila u Domovinskom ratu, spasit će nas i danas.

Žarko Ivković/VečernjiList

Poslušajte govor:

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Anadolija

Čestitka izborniku Daliću, našim nogometašima i cijelom stožeru na vrhunskom djelu i uspjehu, čime ste zadivili cijeli svijet i pronijeli slavu Hrvatske Domovine!

Primjerom ste pokazali svima kako se voli Domovina, kako se s vjerom u Boga, iskrenim zajedništvom i gorljivim trudom mogu postići najveći uspjesi.

Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta. Hvala vam u ime svih koji su je u krvi i znoju stvarali. I vi ste naš ponos i dika, uzor sinovi Domovine!

Vrhunska izvedba, vrhunski uspjeh!

Bog i Hrvati!

vaš Željko Glasnović, general u mirovini i saborski zastupnik

 

IMA NEŠTO VRJEDNIJE OD ZLATA, A TO STE VI, VATRENI!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ugledni njemački Bild: ‘Nitko nikada neće zaboraviti ovaj povijesni dan u maloj, mladoj, a ipak ponosnoj Hrvatskoj’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ivana Široki/facebook

Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro odjeknuo je u svijetu.

Ugledni njemački Bild tako piše članak pod naslovom: ”Najbolji gubitnici svih vremena.”

– Suze. Suze ponosa. Finale Svjetskog prvenstva za Hrvate je završilo onako kako je i počelo kad se čuo zvuk nacionalne himne: s djetinjom nevjericom da je Hrvatska dio takvog spektakla koji je gledao cijeli svijet – piše njemački dnevnik u uvodu.

Ističu i sjajnu atmosferu u Splitu. – Službeno, 6000 navijača okupilo se na javnom gledanju pokraj gradskih vrata. Još toliko nalazilo ih se iza, paralelno s ekranom, pa nisu ni vidjeli što se u Moskvi događa, ali željeli su biti tamo – pišu Nijemci pa zaključuju:

– Nitko nikada neće zaboraviti ovaj povijesni dan u maloj, mladoj, a ipak ponosnoj Hrvatskoj. Nakon rezultata 2:4 počeo je veliki finalni tulum, a poražena zemlja pokazala se kao najbolji gubitnik svih vremena. Miran, pun poštovanja za protivnika i bez zamjerki što su propustili veliku šansu. Kao velika obitelj, pozlatili su svoju srebrnu noć.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori