Connect with us

Komentar

Istina Hrvatskog svjetskog kongresa

Objavljeno

-

Kad se u Svjetskom židovskom kongresu netko nakašlje, u Hrvatskoj se čuje grmljavina.

I kad podupre odluku austrijskog parlamenta o zabrani komemoracija u Bleiburgu, i kad poziva hrvatsku vlast da ne sudjeluje u tim komemoracijama u kojima se “veliča ustaštvo”, i kad se protivi gradnji spomenika žrtvama holokausta u Zagrebu… A kad, kao ovih dana, Hrvatski svjetski kongres izda priopćenje da je podnio kaznenu prijavu protiv redateljice filma “Dnevnik Diane Budisavljević”, odjek je puno skromniji.

Naslušali smo se, načitali i nagledali pohvala tom djelu koje su ga uzdigle do svetinje. Ali iz tužbe vidimo da postoji i druga istina – u filmu “nema objašnjenja na koji je način Diana Budisavljević spasila deset tisuća djece, ne spominju se liječnici koje je u pomoć djeci slalo Ministarstvo zdravstva, ni druge aktivnosti Ministarstva udružbe NDH”, zatim “u lošem svjetlu prikazuje bl. Alojzija Stepinca te općenito… pristrano prikazuje složene povijesne okolnosti tog vremena”.

Te krivotvorine imaju “bitna obilježja kaznenog djela” pa podliježu “progonu po službenoj dužnosti”. Hoće li biti toga progona ili će ostati samo jedna istina, za koju, naravno, navijaju pročetnički mediji?

Milan Ivkošić  / Večernji list

HSK podnio kaznenu prijavu protiv autorice filma ‘Dnevnik Diane Budisavljević’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari