Connect with us

Kronika

Istina o Istanbulskoj: ‘Nastavljamo pravnu borbu’

Objavljeno

-

Prošla je godina dana od „crnog petka“ 13. travnja 2018. kada je glasovima većine zastupnika u Hrvatskom saboru ratificirana Istanbulska konvencija, unatoč protivljenju velikog dijela hrvatskog naroda.

Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih se godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No, eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zloupotreba moći od strane vladajuće elite prema vlastitim građanima koji su svoje mišljenje željeli iskazati kroz referendum.

S druge strane, rodna ideologija za koju smo upozoravali da je glavni razlog izrade Istanbulske konvencije, počela se polako ali nesmetano uvoditi u obrazovni sustav. Koliko možemo zaključiti iz javljanja naših podupiratelja s terena iz cijele Hrvatske, krenulo se najviše od vrtićke dobi.

Međutim, vjerujemo da je pravda „spora ali dostižna“ i nastavljamo pravnu borbu. Jutros smo Ustavnom sudu predali tužbu u kojoj pobijamo zaključak Hrvatskog sabora iz veljače, u kojem je on, bez prethodnog obraćanja Ustavnom sudu – što je u slučaju nedoumica bio dužan učiniti, odbacio naš zahtjev za raspisivanjem referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Naši ljudi, njih gotovo 400.000, nisu zaboravili što se događalo u ovih godinu dana, i vide da su promjene na bolje moguće jedino ako budemo i dalje djelovali zajedno kao i do sada. To je zajedništvo potrebno i na političkoj razini i zato naša inicijativa srdačno podržava platformu Hrvatskih suverenista. Predstojeći europarlamentarni izbori su prilika da u europski parlament izaberemo ljude koji su ne samo riječima već i djelima pokazali da rade za hrvatski narod i da su spremni boriti se za njegove temeljne vrijednosti.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari