Connect with us

Lifestyle

Istraživanje: Muškarci će prije pomoći ženi u štiklama nego u ravnim cipelama

Published

on

Istraživači sa francuskog sveučilišta napravili su nekoliko testova u kojem su žene trebale skrenuti pažnju muškaraca noseći ravne cipele, a potom bi radile sve isto samo u štiklama

Muškarci će prije pomoći ženi ako je u štiklama, pokazalo je istraživanje znanstvenika sa francuskog Sveučilišta Bretagne-Sud, javlja Anadolu Agency.

Ekipa predvođena Nicolasom Gueguenom je napravila nekoliko testova kako muškarci reagiraju kada od njih pomoć zatraže žene u ravnim i u cipelama s visokom potpeticom.

Kod prvog testa žene su bile podijeljene u dvije skupine, one u štiklama i one u ravnim cipelama. Žene su tražile od muškaraca da popune anketu.

U drugom testu istraživači su od žena tražili da namjerno ispuste jednu rukavicu da bi se zabilježilo koliko će se muškaraca dobrovoljno ponuditi da pomognu i da podignu rukavicu. Identičan test je ponovljen sa istim ženama koje su umjesto ravnih cipela obukle štikle.

Nikki-Bella-High-Heels-For-Women

U posljednjem testu istraživači su pratili s kim će muškarci prije stupiti u kontakt u kafiću, da li sa ženama u ravnim cipelama ili štiklama.

Rezultati istraživanja pokazali su da su muškarci pristajali čim bi im žena u štiklama zatražila da popune anketu. Štikla je bila uspješnija i kod drugog i trećeg testa.

blake lively high heelsOvo istraživanje pokazalo je još jednom da muškarci prije svega gledaju na fizičke osobine žena. Gueguen je također podsjetio da privlačne žene u medijima uglavnom nose štikle te da upravo štikla mogla biti ta koja znatno doprinosi privlačnosti.

Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u časopisu “Springer’s journal Archives of Sexual Behavior”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari