Connect with us

Reagiranja

Istup Peđe Grbina otvoreno pokazuje kako SDP želi kontrolirati medije

Objavljeno

-

HDZ je u ponedjeljak optužio SDP i njihova saborskoga zastupnika u bivšem sazivu Peđu Grbina za otvoreni pokušaj kontrole medija i izravni utjecaj SDP-a na medijsko praćenje izbornoga procesa istaknuvši kako je njegov pristup grubi pokušaj sužavanja demokracije i pluralizma.

[ad id=”68099″]

“Izbori su demokratski postupak u kojem se stranke natječu za naklonost birača. U kojem oporbene stranke nude programe i rješenja ne bi li ukazale na propuste dosadašnje vlasti. Pristup koji ostrašćeno zastupa Peđa Grbin je grubi pokušaj sužavanja demokracije i pluralizma. Štoviše, u njemu ne samo da nema prostora za stranke izvan dvije velike koalicije, nego nema prostora niti za jednu drugu stranku unutar tih koalicija.

HDZ je na dan raspisivanja izbora pozvao sve stranke na sučeljavanje programa, odnosno na sučeljavanje timova. Redovito nastupamo u medijima koji imaju takav pristup i veselimo se suradnji sa svim medijima koji su spremni širiti prostor demokraciji i pluralizmu.

Današnji istup SDP-ovca Peđe Grbina otvoreni je pokušaj kontrole medija i izravnog utjecaja SDP-a na medijsko praćenje izbornog procesa”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik stranke Ivan Jabuka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari