Connect with us

Analiza

ISW: Evo što bi moglo biti u pozadini napada na mostove

Objavljeno

-

ISW: Evo što bi moglo biti u pozadini napada na mostove

Tijekom vikenda Kijev je preuzeo odgovornost za napade na dva ključna mosta – jedan na Krimu koji je anektirala Rusija i jedan u blizini ukrajinskog lučkog grada Heničeska u regiji Herson. Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je da bi ovi ukrajinski napadi na ključne mostove mogli prouzročiti značajne logističke probleme.

Mostovi prolaze duž kritičnih ruskih kopnenih komunikacijskih linija, a zbog napada će ruska vojska morati preusmjeriti promet na duže rute.

ISW smatra kako su ovi ukrajinski napadi dio plana da unište ruske zalihe u područjima borbe i postave uvjete za “buduće protuofenzivne operacije”.

Kijev je koristio sličnu taktiku u protuofenzivi u Hersonu prošle godine, što je dovelo do toga da su ukrajinske trupe oslobodile dijelove teritorija u studenom.

“Ovaj vojni bloger je primijetio da se ruska obrana na zapadnoj obali Hersonske oblasti slomila u roku od nekoliko dana nakon višemjesečnih ukrajinskih napada na rusku logistiku te je izrazi zabrinutost da bi se ta situacija mogla ponoviti.

Ukrajina pogodila dva mosta koji povezuju Krim s kopnom

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari