Connect with us

Ukrajina

ISW: Pogoršava se moral ruskih trupa

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski udari na područja ruskog teritorija pogoršavaju moral ruskih trupa, što u konačnici prijeti stabilnosti ruskih obrambenih snaga u mnogim ključnim područjima na fronti, napisao je u svojem najnovijem ažuriranju Institut za proučavanje rata (ISW).

Ponovljeni napadi na područja u južnoj Ukrajini koja je okupirala Rusija degradiraju moral ruskim vojnicima, što može izazvati paniku koja bi se mogla brzo pojačati i proširiti među ruskim jedinicama na prvoj crti, dodaje se u izvješću ISW-a.

Prethodno izvješće ISW-a istaknulo je krhkost ruske obrane na prvoj liniji i napomenulo da je ruska nemogućnost rotiranja jedinica na prvoj liniji pokazatelj iscrpljenih rezervi. Stoga, ako među jedinicama na prvoj crti potencijalno vlada panika kao posljedica niskog morala, to bi moglo imati znatan utjecaj na sposobnost ruskih trupa da ostanu stabilne.

Neki ruski vojni blogeri su istaknuli svoju ljutnju zbog nedavnih ukrajinskih napada na most u Kerčkom tjesnacu i pozvali ruske snage da ciljaju obitelji, domove i imovinu donositelja odluka u Ukrajini, kako bi odvratili daljnje ukrajinske apade na ruska pozadinska područja, piše ISW.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari