Connect with us

Ukrajina

ISW: Ruska vojska zabrinuta zbog ukrajinskog napredovanja

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ruske snage jačaju svoje položaje na Perekopskoj prevlaci, oko 100 milja sjeverno od Sevastopolja, gradeći tri linije obrane u tom području.

Satelitske slike između prošlog studenog i ovog mjeseca pokazuju da su ruske snage “primjetno ubrzale” širenje obrambenih utvrda u Zaporižji, prema Institutu za istraživanje rata.

Ukrajinski pukovnik Petro Černik rekao je da su postavljeni uvjeti za ukrajinske snage da uđu u regiju Sjeverni Azov i “poruše” ruske položaje u južnoj Ukrajini i na okupiranom Krimu. Također je rekao da ruske snage jačaju svoje položaje na Perekopskoj prevlaci, oko 100 milja sjeverno od Sevastopolja, gradeći tri linije obrane u tom području.

Ruske snage također su stvorile četiri neodređene “skupine” na Krimu u pripremi za ukrajinsku protuofenzivu, rekao je šef ukrajinske vojne obavještajne službe general-bojnik Kirilo Budanov nešto što je primijetio da se nikada prije nije dogodilo. Ove dvije akcije mogu značiti da su ruske snage “sve više zabrinute zbog nedavnih ukrajinskih napredovanja duž južnog fronta”, piše ISW.

Ukrajina tvrdi da je uništila rusku protuzračnu obranu na anektiranom Krimu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari