Connect with us

Ukrajina

ISW: Ukrajinske snage postigle taktički značajne uspjehe u zapadnoj Zaporoškoj oblasti

Objavljeno

-

Foto: EPA

Nekoliko ukrajinskih i ruskih izvora izvijestilo je da ukrajinske snage napreduju kroz ono što su ukrajinski i američki izvori sugerirali kao najizazovniji niz pripremljenih ruskih obrambenih položaja.

Geolocirane snimke objavljene 25. kolovoza pokazuju da su ukrajinske snage napredovale 1,5 km južno sjeveroistočno od Novoprokopivke (13 km južno od Orihiva).

Načelnik Združenog stožera američkih snaga general Mark Milley izjavio je 25. kolovoza da ukrajinske snage trenutno napadaju kroz glavni skup ruskih obrambenih priprema duž pravca ukrajinskog napredovanja.

Reuters je 26. kolovoza izvijestio da je ukrajinski zapovjednik koji se bori u južnoj Ukrajini izjavio kako ukrajinske snage vjeruju da su probile najtežu liniju ruske obrane u tom području i da će sada moći brže napredovati.

Ukrajinski zapovjednik navodno je izjavio da su ukrajinske snage ušle u područja gdje su naišle samo na ruske “logističke skupine” te da očekuje da će daljnji ukrajinski proboji u ta područja biti lakši.

Ruski vojmi blogger je 25. kolovoza tvrdio da su ukrajinske snage napadale u smjeru stražnjih obrambenih linija u blizini Verbova (18 km jugozapadno od Orikhiva), sugerirajući da bi ukrajinske snage mogle biti blizu taktičkih stražnjih područja unutar niza ruskih obrambenih položaja u koje trenutno prodiru, iako se ova izvješća ne bi trebala pogrešno tumačiti kao naznaka da su ukrajinske snage ušle u ruska pozadinska područja na operativnoj razini.

Stalno se spominju utvrđene prve crte, druge crte, treće crte… Evo o čemu se radi

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari