Pratite nas

Politika

Ivan Anušić: Brkić i ja smo ratni drugovi, s njime nemam nikakav problem

Objavljeno

na

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić nakon svečane sjednice Osječko-baranjske županije komentirao je HDZ-ov izborni rezultat i njegove odnose s Milijanom Brkićem.

Govoreći o izbornom rezultatu HDZ-a na proteklim izborima za Europski parlament, Anušić je kazao: “Ono što ja smatram i mislim da stvari treba staviti na stol, činjenice treba razumno, hladne glave pregledati, ocijeniti i donijeti nekakav zaključak”.

Upitan o svom odnosu s potpredsjednikom Sabora i drugim čovjekom HDZ-a Milijanom Brkićem, Anušić je rekao kako on s njime nema nikakvih problema. “Kada govorim o odnosima između mene i gospodina Brkića. Ja i Brkić smo ratni drugovi. Zajedno smo bili na određenim istim položajima, istim terenima, u istim ili sličnim postrojbama. I ja s Brkićem nemam nikakav problem. Ja i Brkić smo i dalje dobri”, ističe Anušić, prenosi N1

Govoreći o unutarstranačkim podjelama i unutarstranačkim preferencijama, Anušić je rekao kako on važe činjenice. “Činjenice su ovo što sam vam bio sada maloprije rekao. To su: je li Hrvatska krenula prema naprijed, jesmo li se okrenuli onim stvarima koje smo trebali već davno početi uređivati, sređivati i kreirati”, zaključuje Anušić.

 

Predsjednica: Moja zadaća je stabilnost državnih institucija i promicanje hrvatskih interesa

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Kolinda Grabar-Kitarović: Vjerujem u Hrvatsku, u vas – idemo po novu pobjedu!

Objavljeno

na

Objavio

Danas su me kao kandidatkinju svoje stranke u Zadru i Šibeniku ugostili članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice. Da nije bilo upravo članica i članova HDZ-a, nikad ne bih postala predsjednicom Republike Hrvatske.

Vjerovali su i vjeruju u mene od prvoga dana – i zato ćemo ponovno pobijediti!

HDZ je ona stranka koja je imala ljude, snagu i srce dovesti Hrvatsku do neovisnosti i pobjede, a danas se bori za blagostanje svake hrvatske obitelji. To je dužnost ove hrvatske generacije.

I zato krenimo večeras! Iz Zadra, Šibenika, svakoga hrvatskoga grada, svakoga hrvatskoga mjesta, svakoga hrvatskoga doma – po novu pobjedu za našu Hrvatsku, poručila je Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović: Kazne za zlodjela poput silovanja još uvijek niske

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Povećanjem plaća pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima

Objavljeno

na

Objavio

Izvor: N1

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Bruxellesu gdje sudjeluje na sastanku na vrhu EU-a. Prije sastanka dao je izjavu novinarima.

Komentirao je dogovor o Brexitu, ali i najavu nastavka štrajka u osnovnim i srednjim školama.

“Zahtjev za koeficijent kojega su postavili sindikati osnovnih i srednjih škola košta 476 milijuna kuna na godišnjoj razini. Dodatni zahtjev koji je odmah stigao nakon toga je upravo iz Sindikata visokog obrazovanja, a cilj povećanja koeficijenta sindikata osnovnih i srednjih škola je bilo stići jedan stupanj u visokom obrazovanju.”

Istaknuo je kako dizanje plaća u visokom obrazovanju neće dovesti do smanjenja razlika u plaćama.

“Sad stiže zahtjev Sindikata visokog obrazovanja da se i njima diže. Dakle, ponovo se taj razmak radi. To je bilo, koliko sam čuo od ministara koji su radili kalkulaciju, minimalno 200 milijuna kuna.”

Dodao je i sljedeće:

“I zato smo išli u kontekstu mogućnosti, konzistentnom politikom, povećanjem plaća, odustajanjem od opće stope PDV-a, da smanjimo za gospodarstvo. Dakle, odustajemo od onoga što sam obećao. Ja tu idem korak nazad, ali pokazujem susretljivost i otvorenost prema ljudima, da im omogućimo na jedan sustavan način veće plaće.”

U supstanci, ako stvar ogolimo do kraja, zahtjev je bio želimo šest posto veću plaću i oni će je dobiti u idućoj godini. Moramo onda razmisliti je li štrajk opravdan. Znači ako tražite neki iznos, taj iznos ćete baš dobiti, je li onda svrhovito i smisleno činiti štrajk?”

“Ja recimo radim po 15, 16 sati na dan, ne pitam nikog, niti me itko žali, niti tražim da ne itko žali. I radim to jer želim to raditi,” rekao je zaključno premijer, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari