Pratite nas

Hrvatska

IVAN ANUŠIĆ: Europskim novcem možemo gospodarski i demografski oživjeti našu županiju

Objavljeno

na

Saborski zastupnik, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a te načelnik uspješne općine Antunovac Ivan Anušić, na lokalnim izborima, 21. svibnja, natjecat će se za dužnost osječko-baranjskog župana.

S Anušićem smo u povodu toga razgovarali o HDZ-u, gospodarstvu Osječko-baranjske županije, kao i njegovom pogledu na načine poticanja razvoja tog gospodarstva, piše Glas Slavonije.

HDZ već tri izborna ciklusa ima prilično loše rezultate u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, iako je stranka u međuvremenu više puta pobjeđivala na izborima za Sabor i EU parlament. Zašto HDZ gotovo 12 godina nije uspijevao pronaći prave osobe za ovaj dio Hrvatske?

– U HDZ-u grada Osijeka i Osječko-baranjske županije učinjeni su veliki i pozitivni pomaci dolaskom mladih, kompetentnih i motiviranih ljudi. Pozitivnom selekcijom ojačano je zajedništvo unutar stranke i uspostavljena stabilnost i suradnja među mladima, utemeljiteljima i svim zajednicama u gradu i županiji. Uz kvalitetan tim i veliku podršku Vlade pripremili smo izborni program za Osječko–baranjsku županiju od 2017. do 2021., za lokalne izbore kojim će HDZ pokazati da je spreman preuzeti odgovornost i ima rješenja za ostvarivanje velikih projekata i značajnije korištenje europskih sredstava kojima ćemo gospodarski i demografski oživjeti županiju.

Godine oporavka

U redu, ali HDSSB je prije 12 godina povukao kadrovsko jezgro osječkog i županijskog HDZ-a, od čega se HDZ tek sada oporavlja.

– Istina je, najveći kadrovski i rezultatski deficit imali smo od 2005. pa sve do 2012. godine. Od tada je HDZ na razini Osijeka i Osječko-baranjske županije na gotovo svim izborima ostvario pobjede. To su dvoji izbori za Europski parlament, dvoji parlamentarni, predsjednički izbori te dvoji izvanredni lokalni izbori – u općinama Čeminac, koji je do tada vodio HDSSB, te Petlovac, koji je vodio HNS-ov načelnik. Ovi rezultati najbolji su dokaz najprije oporavka, a potom i snažnog rasta stranke. Kulminacija našeg kadrovskog jačanja dogodila se nakon raskola u HDSSB-u, kada je u HDZ prešlo osam načelnika općina te niz vrlo kvalitetnih pojedinaca, poput Hrvoja Šimića iz Našica, ili Stjepana Ribića, jednog od najkvalitetnijih stručnjaka koji se bavi europskim fondovima. Ovi lokalni izbori 21. svibnja bit će nam u tom političkom jačanju i rastu stranke vrlo važni. A upravo će Ribić imati važnu ulogu u realizaciji projekta Slavonija.

Možete li pojasniti što je to projekt Slavonija, naime, mnogo je informacija, no ne posebice konkretnih?

– Projekt Slavonija, Baranja i Srijem zajednički je okvir za sve mjere poboljšanja gospodarskog i demografskog stanja na nerazvijenom području istočne Hrvatske, od kapitalnih infrastrukturnih projekata koji će se financirati europskim strukturnim i investicijskim fondovima. Među njima su, primjerice, gradnja terminala za pretovar rasutih tereta u osječkoj luci (vrijednosti 13,2 milijuna eura), modernizacija i razvoj javnoga prijevoza grada Osijeka (78 milijuna eura), sredstva za projekte 19 gradova i općina koji su uključeni u Strategiju urbane aglomeracije Osijek, vrijedni više od 44 milijuna eura, ali i projekti razvoja poljoprivrede, poduzetništva, kontinentalnog turizma, znanosti, obrazovanja i sporta, zdravstva, socijalne skrbi, ali i projekte civilnog društva i projekte za hrvatske branitelje. Vrlo je važno spomenuti da inicijativa o tome u što je potrebno ulagati i konkretni projekti moraju dolaziti s lokalne i županijske razine. Kako za sve planirane projekte i programe nema dovoljno sredstava u županijskom i proračunima gradova i općina, spremni smo za natječaje europskih fondova. Zatražit ćemo sredstva za realizaciju 343 projekta procijenjene vrijednosti veće od 2,9 milijardi kuna, a isto tako pomoći ćemo pripremu i realizaciju projekata svih naših poduzetnika i poljoprivrednika sa županijskim Fondom za predfinanciranje i sufinanciranje projekata vrijednih 50 milijuna kuna.

Primjer Antunovca

Ivan Anušić

Osijek i županija suočeni su s valom iseljavanja, i premda neki pokazatelji govore da su brojke manje katastrofične negoli je uobičajena percepcija, situacija je svejedno dramatična u pogledu budućnosti ovoga dijela Hrvatske.

– Općina Antunovac, u kojoj 12 godina obnašam dužnost općinskog načelnika, uspješno se bori s ovim negativnim trendovima i ima pozitivan prirodni prirast veći od četiri posto, uz kontinuirano doseljavanje mladih obitelji. Prema svim je pokazateljima jedna od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, čime smo dokazali da se i u Osječko-baranjskoj županiji može bolje. Uz pomoć europskog novca i s kvalitetnim projektima sagradili smo i proširili osnovnu komunalnu infrastrukturu (vodoopskrbu, kanalizaciju, javnu rasvjetu) te izgradili dječji vrtić. Pomogli smo razvoj turizma gradnjom biciklističke staze i projektima revitalizacije kulturne baštine, proširujemo i razvijamo Gospodarsku zonu, ali i mnoge druge projekte koji našu općinu čine mjestom ugodnog življenja. Samo za ovu godinu pripremili smo projekte vrijedne oko 50 milijuna kuna. Na razini županije odmah ćemo donijeti Akcijski plan i program demografske obnove Osječko-baranjske županije za razdoblje od 2017. do 2021., koji će obuhvatiti segmente podizanja životnog standarda stanovnika kroz jačanje i podizanje svih sektora gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i poticanja zapošljavanja, povećanja dara za novorođeno dijete, pomoć u stambenom zbrinjavanju obitelji kroz poticanu stanogradnju, u suradnji sa svim jedinicama lokalne samouprave, jednakim mogućnostima i dostupnosti vrtića, osnovnih i srednjih škola te učinkovitu zaštitu djece. Poticat ćemo odgovorno roditeljstvo i osnaživanje obitelji. Mladi i planovi usmjereni mladima ugrađeni su u sve elemente našeg programa.

IT sektor je najuspješniji dio osječkog gospodarstva, no stasao je sam, bez velike pomoći politike. Postoje li konkretni planovi, ne deklarativni, da tim najuspješnijim tvrtkama daju dodatni vjetar u leđa?

– Na području Osječko-baranjske županije postoji 14 poduzetničkih potpornih institucija i 21 poslovna zona, koji su se do sada oslanjali na vlastite inicijative i ograničene financijske mogućnosti gradova i općina. Sve ih je potrebno podržati projektima ulaganja u infrastrukturu poduzetničkih potpornih institucija, gradnjom i opremanjem poduzetničkih inkubatora i akceleratora i osnaživanjem ljudskih kapaciteta u poduzetništvu, posebno mladih. Partnerskim odnosom Županije i poduzetničkih potpornih institucija i poduzetnika te spremnim projektima, pomoću sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj do 2021. godine, procijenjene vrijednosti veće od 450 milijuna kuna, pomoći ćemo kreirati tri tisuće novih radnih mjesta na području Osječko-baranjske županije. Ovaj program već smo započeli u Antunovcu pripremom projekta poduzetničkog inkubatora i akceleratora za informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) na tri tisuće četvornih metara, vrijednog 21,4 milijuna kuna. U suradnji i partnerstvu s tvrtkama iz IKT sektora pokrenut ćemo i osnivanje Centra kompetencija te Osijek i Osječko-baranjsku županiju brendirati kao hrvatski centar razvoja Informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Besplatan obrok

Za razliku od IT industrije, premda bi prema svojim potencijalima trebala biti lokomotiva razvoja, poljoprivreda već četvrt stoljeća proizvodi samo frustracije, koliko god se politike mijenjale. Zar je moguće da nismo sposobni iskoristiti goleme prirodne potencijale?

– U Osječko-baranjskoj županiji postoje golemi neiskorišteni resursi upravo za poljoprivredu koja je zanemarivana, što je dovelo do kontinuiranog pada proizvodnje i broja proizvođača, a što je posebno izraženo u proizvodnji mlijeka i mesa. Fokusirat ćemo se na suradnju s Ministarstvom poljoprivrede i koristiti dostupna europska sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH od 2014. do 2020., i dodatno za to razdoblje predvidjeti sredstva u iznosu većem od 400 milijuna kuna u županijskom proračunu za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. U tijeku je donošenje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a mi ćemo se zauzeti za bolje definiranje poljoprivrednog zemljišta i stavljanja u funkciju, pravednije kriterije bodovanja i osigurati pravedniji način dodjele, darivanje za mlade poljoprivrednike, kupnju poljoprivrednog zemljišta, kao i okrupnjavanje. Nadalje, od zaštićenih proizvoda oznaku zemljišnog podrijetla nose samo slavonski i baranjski kulen. Podržat ćemo zaštitu i ostalih proizvoda i dobivanje oznake izvornosti, primjerice za slavonsku kobasicu, pekmez od domaće plave šljive, čepinski kupus… Također, u svim osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije odmah ćemo osigurati besplatan obrok za svu djecu od prvog do osmog razreda. Namirnice za prehranu djece nabavljat će se od slavonskih i baranjskih proizvođača prehrambenih proizvoda, lokalnih pekarnica i poljoprivrednika, čime će se pomoći i poticati i lokalne proizvođače domaće i zdrave, ekološki proizvedene hrane.

Dobra je zamisao osigurati učenicima obroke i istovremeno poticati domaće proizvođače, no kako to Županija može financirati?

– Osječko–baranjska županija u protekle dvije godine držala je oročeno više od 60 milijuna kuna na štednom računu, dok su procijenjena potrebna sredstva za ovu svrhu približno 33 milijuna kuna godišnje. Taj novac treba kolati, a ne biti oročen. Za školarce ćemo iskoristiti dio tih sredstava, kao i dio kroz uštede na drugim pozicijama u proračunu. Također, očekujemo da se tu uključe i općine i gradovi, a preostali dio sredstava osigurat ćemo iz fondova EU-a koji postoje za suzbijanje siromaštva na ruralnim područjima. Neke udruge već koriste sredstva iz EU-a za te namjene, poput Puteva milosti ili Rijeke ljubavi.

Uz poljoprivredu mnogo se govori o ruralnom, kontinentalnom, vinskom i inom turizmu, no i dalje na području županije ima gostiju koliko u nekom većem hotelu na Jadranu. Kako dovesti goste i osigurati da ovdje troše svoj novac? Mnogi su uložili u kapacitete i sadržaje, kako im pomoći da realiziraju svoje projekte?

– Osim pojedinačnih inicijativa malih ugostitelja i domaćinstava te pojedinih općina i gradova koji se bave kontinentalnim i ruralnim turizmom, do sada nije bilo ozbiljnog upravljanja razvojem turizma od strane županije. Uz pojačano poticanje ulaganja u turističku infrastrukturu i smještajne kapacitete, nužno je i potpuno upravljanje kvalitetom destinacije na području turistički orijentiranih općina i gradova, gdje se mora aktivirati Županija i zajednički promovirati jedinstvenu turističku ponudu za cijelu županiju. Da bismo privukli turiste moramo osigurati bogatstvo sadržaja i raznolikih događanja, uz kvalitetnu ponudu hrane, pića i smještaja. Privlačna snaga Osijeka, Beloga Manastira, Belišća, Donjeg Miholjca, Đakova, Valpova, Našica, njihova okolica i sve ostale općine i njihovi potencijali mogu biti najveći generator ponude i potražnje ove županije zbog velikog broja raznolikih prirodnih i kulturno-povijesnih potencijala. Županija će biti partner u projektima revitalizacije, obnove i prenamjene objekata kulturne baštine i starih gradskih jezgri u svrhu razvoja svih oblika kontinentalnog turizma.

Igor MIKULIĆ/Glas-Slavonije

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

SDP-ova interpelacija o radu Vlade zbog propale nabave borbenih zrakoplova nije prošla

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor sa 79 glasova “za”, 43 “protiv” i tri suzdržana, prihvatio je zaključke vladajuće većine kojima se odbacuje SDP-ova Interpelacija o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih zrakoplova od Izraela.

Glasovanje je trebalo početi nešto iza podneva, ali je pet klubova zastupnika zatražilo stanke. Zastupnici SDP-a zatražili su interpelaciju kako bi se u Saboru raspravilo što se dogodilo i što je pošlo krivo u propaloj kupnji borbenih zrakoplova. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, Branimir Bunjac u ime Kluba zastupnika Živog zida i Snage, Goran Beus Richembergh u ime Kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a i Željko Glasnović u ime Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku zatražili su stanku prije glasovanja.

Prije glasovanja u podne na dnevnom redu su rasprave o dvije točke, Izvješću o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, te konačnom prijedlogu izmjena Zakona o šumama predlagatelja zastupnika Ivana Lovrinovića i Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke.

Čelnik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je u Saboru ponovno napao Vladu zbog propale kupnje borbenih zrakoplova od Izraela, ustvrdivši da je izgubila kredibilitet, ‘mora otići i da će insistirati na Interpelaciji o radu Vlade koju su uputili u Hrvatski sabor, a HDZ-ov Branko Bačić mu je uzvratio da interpelacija neće proći i kako razumije želju SDP-a da ruši Vladu i ministra Krstičevića, jer je to pokušaj SDP-a u sanaciji vlastite štete.

„Jasno je da je papir upozorenja postojao i jasno je da su i predsjednik Vlade i predsjednica države i ministar Krstičević bili upoznati s uvjetima prodaje, a lagali su da nisu. Očito je da su to radili svjesno i s namjerom. Znali su da pod uvjetima koje su Amerikanci zadali teško ili gotovo nikako ne može doći do realizacije kupoprodajnog ugovora s Izraelcima”, izjavio je Bernardić u stanci za slobodni govor u Hrvatskom saboru.

U svom izlaganju, sadržajno identičnom onom kojim se obratio u ponedjeljak na SDP-ovoj konferenciji za novinare, Bernardić je premijeru opetovano postavio tri pitanja: „Ako je sve znao, a znao je, zašto je lagao? Zašto je usprkos upozorenjima inzistirao na kupnji baš tih avionaJe li svjestan da je tim činom ugrozio međunarodni ugled i obrambenu sposobnost zemlje”.

Vlada i resorni ministar, tvrdi, obmanuli su javnost.

„Ali ne samo javnost, obmanuli su i Odbor za obranu. Nikakav papir upozorenja nije ni stigao na Odbor za obranu. Oni koji su protratili povjerenje i sabora i Odbora za obranu i hrvatskih građana i izložili Hrvatsku međunarodnoj blamaži ne mogu više raditi ovaj posao. Svojim ostankom na toj poziciji svakim danom sve više ugrožavaju obrambenu sposobnost naše zemlje”, ustvrdio je Bernardić.

Bačić: Nema odgovornosti na hrvatskoj strani

Predsjednik HDZ-ova Kluba Branko Bačić, Bernardiću je ponovno pojasnio kako nema nikakve odgovornosti oko nabavke zrakoplova na hrvatskoj strani, dodavši kako će odbiti predloženu interpelaciju. Naglasio je kako razumije želju SDP-a da ruši vladu i Krstičevića, no to je SDP-ov „pokušaj sanacije vlastite štete”.

Podsjetio je Bernardića i kako je bivša SDP-ova vlada priredila blamažu s rekonstrukcijom MIG-ova u Ukrajini.

„Za razliku od tog natječaja, ovaj je natječaj bio transparentan”, rekao je Bačić. Tijekom postupka nabave borbenog zrakoplova odabrana je najpovoljnija ponuda, dodao je.

„Ta je ponuda podrazumijevala i predodobrenje SAD-a državi Izrael za ponudu tih zrakoplova Republici Hrvatskoj. Pri tome je dostava konačnog odobrenja bila na izraelskoj strani i uvjet potpisivanja ugovora, a kako Izrael nije uspio dobiti to odobrenje, ugovor nije potpisan i time nije nastupila nikakva šteta za Hrvatsku i za hrvatske porezne obveznike”, naglasio je Bačić.

Prema tome, kaže, nema govora niti o odgovornosti resornog ministra Krstičevića niti Vlade.

„Razumijem želju SDP-a da ruši vladu i Krstičevića. Ovaj pokušaj interpelacije isključivo je u funkciji sanacije vlastite štete”, poručio je Bačić Bernardiću.

HDZ-ov zastupnik Bačić podsjetio je predsjednika SDP-a Bernardića i na sve lošiji rejting njegove stranke.

„Usprkos pokušajima podmetanja izmišljenih afera HDZ-u, rejting SDP-a iz mjeseca u mjesec je sve lošiji. … Nezadovoljstvo predsjednika SDP-a je vjerojatno i rezultat činjenice da se dio vodstva SDP-a njemu iza leđa, sastaje s bivšim predsjednikom stranke”, zaključio je Bačić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

ODLUČIO USTAVNI SUD – Vjeronauku je mjesto u školama

Objavljeno

na

Objavio

Ustavni sud jednoglasno je odlučio da je vjeronauku i dalje mjesto u školama i vrtićima. To što je Hrvatska sekularna država ne znači, tumače suci, da su vjerske zajednice i država potpuno odvojene.

– Prema članku 41. stavku 2. Ustava, vjerske zajednice u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države. Iz te odredbe proizlazi da odvojenost države i vjerskih zajednica nije apsolutna. Sve dok je zaštita i pomoć države djelatnostima vjerskih zajednica u okviru članka 41. stavka 1. Ustava, slobodno izabran vjerski odgoj u ustanovama predškolskog odgoja te slobodno izabrana nastava vjeronauka kao izbornog predmeta u osnovnim i srednjim školama, prema ocjeni Ustavnog suda, sami po sebi nisu nesuglasni s Ustavom – rekli su ustavni suci i odbili pokrenuti postupak ocjene ustavnosti članka 13. Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica, piše JutarnjiList

Ovaj zakonski članak govori da će se na zahtjev roditelja ili skrbnika u vrtiće, osnovne i srednje škole uvesti nastava vjerskog odgoja. Smatrajući da je to neustavno jer je ustrojavanje nastave vjeronauka u školama i vrtićima protivno načelu odvojenosti vjerskih zajednica od države, Ustavnom sudu još su se 2010. godine obratili D. V. iz Pazina i I. V. L. iz Splita.

D. V. je u svojem zahtjevu za ocjenu ustavnosti rekao da država učenike mora “obrazovati o učenjima i vjerovanjima vjerskih zajednica isključivo sa znanstvenog, sociološkog pogleda na religiju, u smislu informiranja o karakteristikama učenja i vjerovanja pojedinih vjerskih zajednica” da bi sva djeca, neovisno o vjeroispovijesti, dobila široko obrazovanje o različitim religijama. Podnositelj zahtjeva  smatra i da vjeronauk nije djelatnost vjerske zajednice da bi mogla imati podršku države koju predviđa Ustav.

Tijekom donošenja odluke Ustavni sud je zatražio i mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dobili su ga 5. veljače 2018. godine. Ministarstvo koje vodi Blaženka Divjak iz HNS-ove kvote ne nalazi ništa sporno u vjeronauku u vrtićima i školama.

Odbačen prijedlog za ocjenu ustavnosti

Ustavni sud odbacio je prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenih u Republici Hrvatskoj s neovlaštenim vjerovnikom, takozvanog Škibolina zakona koji je podnio D. M. iz Zagreba.

Ovom odlukom Ustavni sud nije, međutim, ulazio u suštinu zakona koji je Sabor jednoglasno usvojio 2017. godine, a predstavlja spas za građane koji su se zadužili kod Raiffeisen štedionica.

Prijedlog za ocjenu ustavnosti odbačen je, obrazlažu ustavni suci, zato što “predlagatelj nije naveo ustavnopravno relevantne razloge zbog kojih bi trebalo pokrenuti postupak za ocjenu suglasnosti s Ustavom osporenih odredbi Zakona”.

Ovo, međutim, nije jedini prijedlog za ocjenu ustavnosti Škibolina zakona. Na Ustavnom sudu postoji obrazloženi prijedlog za test njegove ustavnosti, no odluku u povodu toga prijedloga Ustavni sud planira donijeti u ožujku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari