Ivan Anušić je primjer kako se i u ‘siromašnoj’ Slavoniji i Baranji mogu postizati izvrsni rezultati

1

Jedan od najpopularnijih i najpozitivnijih političara u Slavoniji i Baranji je Ivan Anušić predsjednik HDZ u Osječko – Baranjskoj županiji, član predsjedništva HDZ-a, saborski zastupnik i načelnik jedne od najboljih općina u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska demokratska zajednica iskazala mu je veliko povjerenje i imenovala ga je kao dragovoljca i branitelja Domovinskog rata u Saborski odbor za ratne veterane. ˝Iznimna mi je čast, kao dragovoljcu i branitelju Domovinskog rata, predsjedati Saborskim odborom za ratne veterane. Hrvatska demokratska zajednica iskazala mi je veliko povjerenje ovim imenovanjem. Temelj moderne Hrvatske su hrvatski branitelji i Domovinski rat. Moramo spojiti i integrirati braniteljsku zajednicu kroz odgovarajuću skrb o našim braniteljima. Hitno nam je potreban novi Zakon o hrvatskim braniteljima.

Svim braniteljima moramo omogućiti pravnu sigurnost, te voditi posebnu brigu o djeci poginulih i nestalih branitelja. I 25 godina poslije Domovinskog rata, još je uvijek veliki broj naših heroja za kojima se traga. Moramo ih intenzivnije tražiti. Naša je zadaća Ustavom zaštititi vrijednosti branitelja i Domovinskog rata, ali i sve ostale žrtve totalitarnih režima.˝ – poručio je Anušić na svom službenom Facebook profilu.

U jučerašnjem Dnevniku Mreže TV proglašen je pozitivcem dana. Razlog zbog čega je proglašen pozitivcem dana jeste dvanaestogodišnji rad njega kao načelnika Općine Antunovac koja je prema realiziranom proračunu i ostvarenim projektima najuspješnija u Hrvatskoj. U posljednjih dvanaest godina od kada je načelnik Općine Antunovac je zajedno sa svojim timom realizirao razne projekte među kojima je i kompletno riješena infrastruktura Antunovca i Ivanovca (koje pripada istoj Općini), razvija se Gospodarska zona u kojoj je zaposleno više od stotinu zaposlenih u šest tvrtki.

Otvorena je i Agencija za održivi razvoj Roda koja uspješno posluje a direktorica agencije je Nataša Tramišak iz Ivanovca. Čitava Općina rasvijetljena je led uličnom rasvjetom čime godišnje štede 70 posto energije.

Mještani i Općina maksimalno koriste obnovljive izvore energije. Provedena je i priprema adekvatnog ekološkog zbrinjavanja otpada, te sva kućanstva imaju čipirane kante za otpad. Za punu provedbu čeka se donošenje Pravilnika o gospodarenju otpadom resornog Ministarstva.

Centar Općine pokriven je besplatnim Internet signalom. Otvorena su dva vrtića i dnevni boravak za školsku djecu, a do početka sljedeće godine s radom počinje i jaslička skupina u vrtiću.

Otvoren je najveći u Hrvatskoj Rehabilitacijsko-edukativni senzorički park za djecu s posebnim potrebama. Školarci imaju subvencioniran prijevoz, a Općina putem stipendija nagrađuje izvrsnost i pomaže socijalno ugroženima. Izgrađena je biciklistička staza Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac. Na području Općine djeluje nekoliko sportskih klubova, a mještanima je na raspolaganju zatvorena i otvorena teretana.

Započeo je projekt izgradnje višenamjenske sportske dvorane vrijedan osam i pol milijuna kuna. Općina radi i na razvoju turizma, revitalizirajući povijesnu utvrdu Kolođvar. Sve to, općinu Antunovac čini poželjnim mjestom za život. Općina s najvećim porastom broja stanovnika u Slavoniji i Baranji.


Danas je Hrvatski sabor na redovitoj sjednici potvrdio članove i čelne ljude Saborskih odbora.

Iznimno važnim Saborskim odborom, Odborom za ratne veterane u 9. sazivu Hrvatskog sabora predsjedat će Ivan Anušić.

„Iznimna mi je čast, kao dragovoljcu i branitelju Domovinskog rata, predsjedati Saborskim odborom za ratne veterane. Hrvatska demokratska zajednica iskazala mi je veliko povjerenje ovim imenovanjem. Temelj moderne Hrvatske su hrvatski branitelji i Domovinski rat. Moramo spojiti i integrirati braniteljsku zajednicu kroz odgovarajuću skrb o našim braniteljima. Hitno nam je potreban novi Zakon o hrvatskim braniteljima. Svim braniteljima moramo omogućiti pravnu sigurnost, te voditi posebnu brigu o djeci poginulih i nestalih branitelja. I 25 godina poslije Domovinskog rata, još je uvijek veliki broj naših heroja za kojima se traga. Moramo ih intenzivnije tražiti. Naša je zadaća Ustavom zaštititi vrijednosti branitelja i Domovinskog rata, ali i sve ostale žrtve totalitarnih režima.“ – izjavio je Ivan Anušić danas u Hrvatskom saboru.

Kamenjar.com

facebook komentari

  • Agromentum

    Ako se uzme u obzir da je stanovništvo za vrijeme rata bilo protjerano i njihovi domovi uništeni, za svaku je pohvalu.