Connect with us

Politika

Ivan Anušić: ‘Lockdown’ je napravio ogromnu štetu gospodarstvu i to se više ne smije dogoditi

Published

on

Gost Dnevnika N1 televizije bio je župan Osječko-baranjski Ivan Anušić i kandidat HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Komentirao je pojavu novozaraženih na području županije, održavanje izbora u vijeme epidemije, ali i to kako ćemo se ponašati ako dođe do drugog vala korone

Župan Osječko-baranjski kaže da su zabranili posjete Domovima za starije, a isto je odlučio i KBC Osijek. Misli da nema razloga za paniku jer je današnja situacija puno bolja nego je bila prije par mjeseci.

“Odgovorno se trebamo i dalje ponašati, bez panike i bit će sve u redu”, ustvrdio je.

Oko novih slučajeva zaraze koronavirusom u Đakovu i Osijeku kaže da su to importirani slučajevi s Kosova i iz Srbije.

“Sada je ključno da smo sve stavili pod kontrolu, kontakti su u samoizolaciji pa ćemo vidjeti koliko se virus među njima proširio. Ako bude potrebe zatvarati ustanove poput samostana u Đakovu potegnut ćemo i to, ali mislim da do toga neće doći.”

Anušić smatra da se karantena tj. zatvaranje (lockdown) ne smije više dogoditi nigdje u Hrvatskoj jer sada više znamo o virusu i kako se boriti protiv njega.

“Karantena je napravila ogromnu štetu gospodarstvu i to se više ne smije dogoditi, onakav lockdown se više neće dogoditi, radit ćemo po principu da se najugroženije skupine moraju sačuvati, bolnice, domovi za starije. Sama onakva karantena kakvu smo imali više ne jer ćemo imati više štete od nje nego što bi mogla donijeti koristi”, ustvrdio je Anušić.

Kada je riječ o kampanji kaže da je ona minimalizirana s brojem događaja i brojem sudionika. Kaže da će u HDZ-u poduzeti sve što treba oko socijalne distance. I dva kandidata HDZ-a iz Slavonije koji su se sami stavili u samoizolaciju nisu pozitivni pa se nada njihovom brzom povratku u kampanju.

Anušić zaključuje da sve političke opcije modificiraju kampanju, a ne vidi razloga da se izborni proces ne završi do kraja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari