Connect with us

Politika

Ivan Anušić o smjenama u Vladi: ‘Bit će jako brzo, oko Uskrsa, šira je rekonstrukcija’

Objavljeno

-

Smatra da stranci treba sinergija, a pred njima su ogromni izazovi

Ivan Anušić gostovao je u RTL-u Danas gdje je prokomentirao rekonstrukciju Vlade pa rekao kako je ista potrebita, a da premijer ima suglasje i s koalicijskim partnerima. Naveo je kako premijer bira svoj tim, on daje prijedlog.

Jednako tako, hoće li Tramišak ostati odlučit će premijer. Upitan hoće li on sam pristati ako premijer odluči da Tramišak ode, govori da on tu nema pravo glasa, premijer odlučuje.

Smatra da stranci treba sinergija, a pred njima su ogromni izazovi.

Rušiti Vladu neće, ne pada mu na pamet. Govori kako se Tramišak ispričala premijeru. Tvrdi i kako trenutno nema zamjene za nju.

O drugim imenima nije govorio, kaže da će biti šira rekonstrukcija Vlade, ali ne zna što to podrazumijeva. Tko bi trebao otići ne želi reći, kaže da o tome odlučuje premijer.

Upitan hoće li rekonstrukcija biti do Uskrsa, kaže da će biti jako brzo, oko Uskrsa.

“Situacija oko Tramišak izgledala je čudno jer se nije iskomunicirala s premijerom. Izvori koji su dali tu informaciju. Kasnije se pokazalo da nije Tramišak. Ona nije mogla nakon toga reći ne. Iz političke sfere, danas je to prešlo tamo gdje treba, da institucije rade”, navodi.

Kaže i kako je Tramišak svjesna da njen mandat može završiti nakon tri mjeseca, sada, na kraju Vlade. Anušić navodi da je preuzela odgovornost, pokazala da je spremna na sve što se stavi pred nju.

Plenković: Tijela stranke dala su mi potporu za promišljanje o rekonstrukciji Vlade

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari