Connect with us

Reagiranja

Ivan Anušić: Osigurati reciprocitet prava dviju manjina u Hrvatskoj i Srbiji

Objavljeno

on

Godinama upozoravam na nužnost zaštite prava Hrvata u Republici Srbiji. Riječ je o problemu koji mora biti riješen na najvišoj diplomatskoj razini koja će potom osigurati reciprocitet prava dviju manjina u Hrvatskoj i Srbiji, piše Ivan Anušić, Župan Osječko-baranjski.

Još jedan u nizu etnički motiviran napad na Hrvate u Republici Srbiji dogodio se u Subotici i ovim ga putem najoštrije osuđujem.

Hrvatska manjina sad već sustavno doživljava izljeve mržnje na etničkoj osnovi, a u institucijama srpske vlasti ne pronalaze nikakvu zaštitu. S druge strane, politički predstavnici Srba u Hrvatskoj uporno šute na ove incidente, unatoč pravima kakva srpska manjina uživa u RH.

Kako bi omogućili Hrvatima u Srbiji zaštitu i prava kakva su im kao manjini nužna i pripadajuća, OBŽ će još snažnije pomagati u jačanju njihova političkog i institucionalnog položaja, komentirao Anušić.

Podsjetimo, petero državljana Hrvatske fizički su i verbalno napadnuti, a njihov rođak lakše je ozlijeđen kada ih je napao nepoznati muškarac u Subotici, objavilo je u petak Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV), no lokalna policija to opovrgava.

HNV u Srbiji: Demokratska država prepoznaje se po reakciji na etničku mržnju

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR