Connect with us

Politika

Ivan Anušić: Potpora birača potvrda uspješnog rada i ogromna odgovornost

Objavljeno

-

Kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Ivan Anušić izjavio je u nedjelju kako je velika potpora birača u prvom krugu izbora potvrda njegova dosadašnjeg rada, ali i ogromna odgovornost koju neće iznevjeriti.

“Zaodovljan sam i zahvalan onima koji su mi dali podršku. Politika je vrlo jednostavan posao, ako ga radite predano i pošteno, ako ste održali obećanja, ako niste problem nego rješenje, onda možete očekivati to”, kaže o svom dobrom rezultatu. Anušić je, prema trenutnim rezultatima, osigurao fotelju župana osječko-baranjskog u prvom krugu.

Dobre rezultate postigao je i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka, Ivan Radić, koji je gotovo sigurno biti u drugom krugu lokalnih izbora za dva tjedna.

“Osijek dosad nije imao priliku imati gradonačelnika iz HDZ-a. Kad sam 2017. preuzeo županiju rekao sam da je sljedeći na redu grad Osijek. Sad je došao na red, dobit ćemo ga. Dosljedna, poštena i kvalitetna politika daje rezultate. Ako idete s figom u džepu, onda je teško dobiti takav rezultat”, govori Anušić.

“Ljudima je bitno da vide da vi radite posao koji njima donosi bolji život”, zaključuje.

Na pitanje o odnosu snaga s Domovinskim pokretom, kaže kako odnosi uvijek mogu biti bolji.

“Ne vidim neku posebnu snagu Domovinskog pokreta. Mi smo slične političke opcije i trebali bi možda kvalitetnije komunicirati u javnosti, da ne dolazi do osobne razine i animoziteta koji sprečava daljnju suradnju”, govori i podsjeća na sukobe ove dvije stranke tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

O tome ima li ambicija biti šef stranke kaže: “Ja sam izabran za potpredsjednika stranke i kao takav moram voditi i aktivno sudjelovati u kreiranju politike i stranačke politike. Drugo me ništa ne zanima, zanima me moja županija.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas