Connect with us

Politika

Ivan Anušić: Prema svim anketama predsjednica pobjeđuje

Published

on

Gost Dnevnika bio je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, u ovoj prilici šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Na pitanje zašto predsjednica odugovlači s objavom kandidature, ako je rekla da će ju objaviti nakon povratka iz SAD-a, Anušić je rekao se ne odugovlači.

– Kolinda Grabar Kitarović je u ovom trenutku predsjednica RH i obavlja predsjedničke dužnosti, a svi kandidati su možda prerano krenuli u tu kandidaturu jer u ovom trenutku nemaju druge obaveze. Kao što je sama rekla uskoro će službeno objaviti kandidaturu, istaknuo je.

– Onog trenutka kad se bude kandidirala većinu vremena će joj oduzimati angažman oko kandidature, a manje će se moći posvetiti državničkim poslovima i obavezama koje sad ima. To će biti vrlo, vrlo ubrzo, naglasio je.

Složio se da je neobjavljivanje kandidature glavni razlog pada potpore. Iako je naglasio da ne bi rekao da joj potpora pada nego se broj kandidata sve više i više povećava, istaknuo je.

– Zasad ih imamo 12, a u najavi je 14 i 15 kandidata. Tako da se na neki način širi i taj bazen potpore na sve te kandidate i dolazi do nekih pomaka unutar odnosa kandidata koji su bili do prije tri mjeseca na neki način jedini bili komunicirani u javnosti kao mogući kandidati i kandidata, kazao je.

– U slučaju drugog kruga na izborima, rekao je da je njima potpuno svejedno tko će biti protivnik. – Prema svim anketama predsjednica pobjeđuje. Ali moja procjena i procjena našeg tima je da će u drugom krugu završiti Zoran Milanović, rekao je.

Rekao je da su nažalost sve kampanje u Hrvatskoj nekorektne i nada se da će se u budućnosti iz toga izaći.

– Mi nećemo voditi niti negativnu niti nepoštenu, niti prljavu kampanju. Bit ćemo bazirani na naše prednosti, strategije, ciljeve i ono što smo radili u proteklih 5 godina, to ćemo raditi i u idućih 5, ustvrdio je.

Na pitanje na kojim će temama inzistirati u kampanji naveo je vanjsku politiku kao broj jedan, oružane snage, obavještajne zajednice, demografiju.

– Ugled Hrvatske u Europi i u svijetu koji raste i u tom smjeru treba nastaviti. Mladi, gospodarstvo, ekonomija, radna mjesta, sve ono što je na neki način problem broj jedan u Hrvatskoj. Uvjeren sam u drugi mandat Kolinde Grabar Kitarović, zaključio je Anušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari