Connect with us

Politika

Ivan Anušić: Sedam mandata u 4. izbornoj jedinici nismo dosegli 20 godina

Published

on

Nakon obrađenih oko 51 posto biračkih mjesta u 22 sata HDZ osvaja 68 mandata. Ivan Anušić je zadovoljan rezultatom za kojeg kaže da je realan.

“Ja sam zadovoljan, 7 mandata je brojka koju 20 godina nismo dosegnuli u 4. izbornoj jedinici, tome smo se potajno nadali”, istaknuo je župan Osječko-baranjski Ivan Anušić u razgovoru za N1.

“Možda se rezultat čini nadrealan, ali iz perspektive nekoga tko već tri godine radi s ovom Vladom, to je realan rezultat s obzirom na to tko nam je bio konkurent. Prazne populističke priče, poruke bez smisla, gledali su tko će više napasti HDZ… Narod je dao potporu HDZ-u, 70 mandata je stvarno jako puno”, dodao je.

Smatra da se pokazalo da afere nisu stranka, nego pojedinci:

“Narodu ne možete prodavati priče. HDZ je ove četiri godine napravio stvarno kvalitetne pomake. Dogodi se, i dogodit će se afere, ali to nije politika i sustav, nego pojedinci koji zloupotrebljavaju svoju poziciju. Uspjeli smo savladati pandemiju i odraditi stvari koje će rehabilitirati Hrvatsku u gospodarskom smislu. Sad je bitno da nas čeka ozbiljan i težak posao. Što prije se toga uhvatimo, sa što manje ucjena u Vladi, to će biti bolje za cijelu Hrvatsku”, rekao je Anušić.

“Ako ostane 70 mandata, neće nam trebati koalicijski partner. Hoćemo li nekoga priključiti da damo priliku i drugima, to ne znam, dogovorit ćemo se. Škoro je sam rekao da neće s HDZ-om, sad je prilika da tako i ostane”, napomenuo je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari