Pratite nas

Komentar

Ivan Čehok oštro reagirao: Imali smo predsjednika države kojeg smo dvaput birali a pjevao je ustaške pjesme

Objavljeno

na

Najava dolaska Thompsona u Varaždin izazvala je dosta kontroverze u javnosti, a gradonačelnik Čehok još se jednom oglasio:

Dakle, da još jednom ponovim kako ne bi bilo iskrivljavanja:

i oni koji slušaju klasiku i oni koji slušaju Santanu i oni koji slušaju Valjak i oni koji slušaju tamburice i oni koji slušaju Thompsona – svi su građani Varaždina. I svi imaju pravo za svoj novac slušati koga hoće. Grad neće određivati glazbene ukuse. Ako su branitelji potaknuli koncert Thompsona, imaju na to pravo.

To što u jednoj pjesmi spominje poklič kojim su ljudi 91. krenuli u rat gotovo goloruki protiv jedne od najjačih sila u Europi nema veze s ideologijom koja je poražena davno i nije smetnja da čovjek pjeva u Varaždinu za svoju publiku. Imali smo predsjednika države kojeg smo dvaput birali a pjevao je ustaške pjesme. Nitko od ovih koji se zgražaju nije tražio Mesićevo svrgavanje.

Svim licemjerima poručujem da se okane traženja trunke u tuđem oku jer imaju dovoljno piljevine u svojem.
Ovime završavamo.

Imamo posla: dobili smo 10 milijuna kuna od EU, čeka nas izgradnja dva rotora, potpisujemo ugovore za izgradnju aglomeracije iz EU, vrijedne 500 milijuna kuna, pripremamo izgradnju biciklističkih preko cijeloga grada, dogradnju Tehnološkoga itd. itd. Svatko ima pravo slušati što i koga hoće. A sad nas pustite na miru.

IVAN ČEHOK: I ban Jelačić je u rat protiv Mađara iz Varaždina krenuo s pokličem ‘Za dom spremni’

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari