Connect with us

Gospodarstvo

Ivan Celjak: razvijat ćemo poljoprivredno prepoznatljivu županiju I u tome ćemo imati punu podršku Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede

Objavljeno

-

Nakon potresa koji je pogodio područje Sisačko–moslavačke županije, građanima je potrebno vodstvo s vizijom i osoba koja je spremna predano raditi iduće četiri godine kako bi ova županija ostvarila svoj puni potencijal te postala ne samo županija u kojoj se ostaje nego i županija u koju se doseljava.

Ta osoba mora imati iskustvo i motivaciju, mora poznavati sustav i okvire djelovanja te u ovim teškim vremenima imati podršku Vlade Republike Hrvatske. Katastrofalni potres je ostavio posljedice zbog kojih je pomoć državne vlasti te kontinuirana koordinacija s njom od iznimne važnosti.

Kandidat HDZ-a na predstojećim izborima, Ivan Celjak, na zadnjim parlamentarnim izborima osvojio je velik broj preferencijalnih glasova te je izabran u Hrvatski sabor. Rođen i odrastao u Sisku, Ivan Celjak dobro poznaje sve brige i izazove svojih sugrađana. Smatra da je u aktualnoj situaciji najvažnije od svega vratiti ljude u njihove domove, a nakon toga se fokusirati na razvoj cijele županije u svim segmentima.

Jedan od segmenata je upravo poljoprivreda o čijim potencijalima i planovima iz svog programa je u više navrata razgovarao i s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.
Upravo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske Celjak planira u Sisačko-moslavačkoj županiji pokrenuti i ostvariti kapitalne projekte te smatra da je ovo prilika koju je županija čekala godinama, prilika za pravi početak.

Kada je riječ o potpori Vlade RH Sisačko-moslavačkoj županiji u sektoru poljoprivrede, treba istaknuti da je od listopada 2016. godine odobreno 1,48 mlrd kuna od čega je 1,15 mlrd iz EU fondova i 328,7 milijuna iz državnog proračuna. Isplaćeno je 1,38 mlrd kuna, od čega je 1,07 mlrd kuna iz EU fondova i 310,6 milijuna iz državnog proračuna.

U svojem programu Ivan Celjak ističe kako želi postići da Sisačko-moslavačka bude poljoprivredno prepoznatljiva županija, kroz usmjeravanje na proizvode koji imaju osiguran tržišni plasman i visoku dodanu vrijednost.
Osim toga, smatra da je potrebno dati veću potporu prerađivačkoj industriji te poduprijeti osnivanje poduzetničkog inkubatora za potrebe proizvodne industrije u jedinicama lokalne samouprave kako bi se pomoglo poljoprivrednicima poduzetnicima na početku razvoja i podržalo one koji žele unaprijediti poslovanje.

Iznimno važnim smatra i to da Sisačko–moslavačka županija bude predvodnik u poticanju ekološki poljoprivredne proizvodnje.
Zato na ovim izborima svoj glas dajte županu s konkretnim planom i vizijom za budućnost, županu za pravi početak – Ivanu Celjaku.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari