Pratite nas

Komentar

Ivan Domagoj Milošević: Hrvatska ima eksploziju javnog duga, a uz to je već šestu godinu u recesiji

Objavljeno

na

Uz promašenu politiku SDP-ove vlade, malo toga može pozitivno utjecati na naše gospodarstvo! – argumentirano je istaknuo sabornik Ivan Domagoj Milošević. Naime, sljedećeg će tjedna SDP-ova vlada Europskoj komisiji prezentirati plan reformi, a ako želi izbjeći sankcije, mora ispuniti jasan uvjet iz Bruxellesa – smanjiti javni dug.

Potpora privatnom sektoru! 

Deficit je veći od planiranog, stoga se ministar financija Boris Lalovac brže bolje uhvatio rezanja – i to u javnim poduzećima. Za Dnevnik HTV-a ekonomski stručnjak Milošević istaknuo je da Hrvatska ima eksploziju javnog duga, a uz to je već šestu godinu u recesiji:

– Umjesto igranjem porezima i pronalaženjem novih, SDP-ova vlada se trebala baviti ozbiljnim promjenama – reformama. Također, umjesto da je iskreno dala potporu privatnom sektoru, bavila se kadroviranjem u javnom.

DODATNE SDP-OVE DEVASTACIJE!

Ivan Domagoj Milošević već je komentirao ove „famozne“ planove vlade, kao i onaj da će dodatnim jamstvima poduprijeti samo ona poduzeća koja će imati jasan plan restrukturiranja. Istaknuo je pritom da je to jednostavno nemoguće provesti – s obzirom na to kako Vlada loše upravlja javnim poduzećima i cijelim javnim sektorom!

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

´Diplomatskim djelovanjem pokušavamo upozoriti europske zemlje i svijet na zbivanja u BiH´

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ustvrdio je u srijedu da je saborska Deklaracija o položaju Hrvata u BiH dobro izbalansiran tekst koji ukazuje na pitanje položaja Hrvata u BiH te da kroz nju žele pokazati stav i poslati poruku i Hrvatima u BiH i međunarodnoj zajednici da se Hrvatska ne slaže s kršenjem daytonskog duha koje se dogodilo kada su Bošnjaci izabrali predstavnika Hrvata.

“Hrvati su konstitutivni narod u BiH, trebali bi biti jednakopravni s ostala dva naroda. Međutim, tijekom zadnjih izbora kada su Bošnjaci izabrali predstavnika Hrvata pokazalo se da je duh Daytona narušen i Hrvatska kroz deklaraciju Hrvatskog sabora želi pokazati stav, odnosno neslaganje s takvim kršenjem daytonskog duha”, kazao je Jandroković za RTL Danas.

Dodao je da je to poruka koju upućuju i Hrvatima u BiH i međunarodnoj zajednici. “Našim diplomatskim djelovanjem pokušavamo upozoriti europske zemlje i svijet o tome što se zbiva u BiH, da se na jedan neprimjeren način preglasavaju Hrvati i to Daytonom nije dogovoreno. Hrvati su egzistencijalno ugroženi u BiH, mi smo po Ustavu dužni brinuti o Hrvatima izvan domovine i to ćemo činiti”, naglasio je.

Vezano za kritike potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da Deklaracija nema nikakav stav, Jandroković je kazao da je Brkić glasao za nju.

“To je njegovo mišljenje, on je na Odboru glasao za tu deklaraciju. Dogovorili smo se da će ovaj tekst biti osnova. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana možda će doći do korekcija unutar Deklaracije”, rekao je Jandroković.

Dodao je da su pozvali i druge saborske klubove, kako iz vladajuće većine, tako i iz oporbe da se priključe jer žele da taj dokument bude usvojen sa što većom većinom i da pošalju poruku da stoje iza Hrvata BiH, da poštuju teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali da im je itekako stalo da Hrvati tamo ostanu i da budu jednakopravni i konstitutivni.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zekanović: Treći entitet za Hrvatski narod u BiH jedina je šansa za opstanak!!!

Objavljeno

na

Objavio

Treći entitet za Hrvatski narod u BiH jedina je šansa za opstanak!!!
Dosta je bilo preglasavanja, dominacije i obespravljivanja od strane bošnjačke većine unutar Federacije BiH, kazao je Zekanović. Pogledajte video!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari