Connect with us

Pregled

Ivan Grubišić kod Stankovića: Svi su izgledi da se kandidiram za Predsjednika

Objavljeno

-

Gost Nedjeljom u dva bio je Ivan Grubišić koji još uvijek tvrdi kako je don u službenim dokumentima. Progovorio je o mogućoj kandidaturi za predsjednika: ”Teško se odlučujem za na neke stvari. Meni titula, pa i predsjednika države, ne znači mnogo.

Ja sam u godinama, ali radi naroda trebalo bi pomrsiti račune pomrsiti onima koji računaju na pobjedu te vidjeti je li narod spreman na promjene. Još sam rezerviran prema kandidaturi, ali to ne znači da o njoj ne mislim. Nisam čovjek naglih poteza. Ako se odlučim, a  svi su izgledi za to da se kandidiram za predsjednika Republike, i to radi dobrobiti hrvatskog naroda.”

nu2_grubisicPredsjednika Josipovića iznimno cijeni, no ne vidi njegov uspjeh. U prvom dijelu mandata nastojao se nikome ne zamjeriti. To nije dobro, morao se drugačije postaviti pa makar se i zamjeri.  Svaka tri mjeseca Grubišić na račun dobije 104.000 kuna za rad kao neovisni zastupnik u Saboru. Uz to dobiva i plaću. Potrošio je jako malo i novac mu stoji na računu. Velika politička stranka dobije svaka tri mjeseca 4 milijuna kuna. Puta 4 na godinu puta 4 godine to su silni milijuni (64 milijuna kuna za četiri godine). Troši se na večere, domjenke i drugo. Za svaki dan Saboru, radi ili ne, daje se 260.000 kuna. Zar te silne milijune dane za politički rad nismo mogli potrošiti za zapošljavanje, napose mladih, za poticaje u poljopriovredi? pita zastupnik Grubišić. , rekao je.

– Radi se o poštenom čivjeku koji želi dobro. Ali stvari ne idu dobro. Ministri ili ne znaju ili neće ili nije ih briga. Njegova greška je što se okružio krivim ljudima. Ova vlast nema rezultate. Milanović nije kriv, krivi su oni oko njega koji koriste moć – rekao je o Milanoviću. O Karamarku kaže: ”Bojim se da ćemo sa provalijom doći bliže provaliji i krahu gospodarstva. HDZ napada aktualnu vlast ali nemaju programa. Niti Kolinda Grabar Kitarović nema program koji obećava bolje sutra. Oni žele vlast. Smatram da je kod nas partitokracija usmjerena bilo da se radi o jednoj ili drugoj stranki – to su sijamski blizanci iz istog jata”.

O mogućnosti da je on predsjednik, a Karamarko premijer kaže: ”Da sam ja predsjednik, a Karamarko premijer, sasvim sigurno ja bih bio čovjek dijaloga. Tražio bi dijalog o svemu što se radi o općem dobru. Tražio bi da izađu njegovi potezi na vidjelo i da on kao predsjednik Republike potom kaže što misli o tome”. Smeta ga naziv ”crveni pop”: ”Smeta ga taj naziv. Mi smo bili žrtve lijeve opcije. Imao sam sedam godina kad su oca izveli iz kuće i ubili ga. Brat mi je bio regrutiran u ustašama i završio u Kevinoj jami. Moja obitelj je dala sedam žrtava na oltar za domovinu Hrvatsku. I onda mene optužiti da sam lijevi. Ako su živi oni koji su to počinili ja im opraštam, ali da ih se prionađe trebalo bi im suditi. Prihvaćam ljude sa svim svjetonazorima i vjerama. Ja sam duhovan čovjek i humanista” (tinolovka-news.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas