Pratite nas

Pregled

Ivan Hrstić: Plenković HDZ pretvara u HNS

Objavljeno

na

Novinari Ivan Hrstić i Frenki Laušić gostovali su u Točki na tjedan na N1 televiziji i komentirali usvajanje Istanbulske konvencije u Saboru, kao i posljedice koje to može imati na HDZ.

“Svjetonazorski rat u Hrvatskoj tek počinje, a Andrej Plenković se nalazi u oku oluje. Prema mišljenju mnogih u HDZ-u, nije imao pravo riskirati toliko veliki razdor. On ga je napravio i nastavio putem kojim je išao Zoran Milanović i to je doista velika šteta. On ima drugačije alate na raspolaganju i kao iskusan diplomat nije trebao ovo napraviti”, rekao je Hrstić.

“Mislim da identitetni model politike sve jače u Hrvatskoj raste s desne strane. U vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor su također donošeni zakoni u kojima je rodna uloga bila naglašena”, rekao je Laušić, koji je komentirao i zašto Plenković ima toliki otpor u svojoj stranci, koji, primjerice, Ivo Sanader nije imao. “Zato što se nalazimo u postkriznom razdoblju. Nemojmo zanemariti ni ponovno oživljavanje konzervativne struje”, rekao je.

“Mi u Zakonu o maticama imamo opciju da se omogući osobi koja se biološki rodila kao žensko administrativno prikaže kao muško i obrnuto i tu smo među možda 24 zemlje na svijetu, tu smo napredna avangarda, i to se ne spominje”, rekao je Laušić.

Hrstić je komentirao posljedice koje bi HDZ mogao pretrpjeti u sljedećem razdoblju. “Kako se SDP pretvorio u HNS, tako i Plenković HDZ pretvara u HNS, dakle zbir karijerista koji misle samo na svoju funkciju”, rekao je Hrstić.

Laušić se osvrnuo na 14 HDZ-ovaca koji su glasali protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. “Nadam se da neće biti kazni, jer bi njih to ojačalo kao žrtve. Trebamo se svi pripremiti da nam slijedi konzervativni revival. Ovo nije sad stvar jednog mandata, jednog premijera”, rekao je Laušić.

Hrstić je komentirao ulogu Andreja Plenkovića kao predsjednika HDZ-a. “On je u ovom trenutku već izgubio izbore. Ovo glasanje u Saboru je bila testna platforma za Istanbulsku koaliciju, a ne Istanbulsku konvenciju. Plenković će izgubiti oslonac u svojoj stranci i ovi prosvjedi pokazuju da tri posto može itekako utjecati na izborni rezultat i da ćemo vjerojatno uskoro vidjeti veliku koaliciju”, rekao je Hrstić.

Ivan Hrstić: Imaju li savjest oni koji ne glasaju po savjesti

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori