Connect with us

Komentar

Ivan Hrstić: Potpisnici vrše pritisak na Predsjednicu, to su nadmudrivanja

Objavljeno

on

Kojeg li cirkusa u Saboru. Prikupljeni potpisi za samoraspuštanje Sabora, ali potpisnici ne bi da se to napravi odmah, već 15. srpnja, dakle svega dan prije no što bi se Sabor ionako morao raspustiti ako propadne preslagivanje parlamentarne većine. Koji je onda cilj toga svega? Ništa drugo do onemogućiti normalnu atmosferu nužnu za pregovore, ali prije svega izvršiti pritisak na Predsjednicu da nikome ne da mandat za pokušaj stvaranja nove vlade.

[ad id=”93788″]

NO, bude li predsjednica dosljedna slovu Ustava RH, a ne bi smjela biti ništa manje od toga, morala bi zaključiti da poslovničke igrarije u Saboru ni na koji način ne mogu dezavuirati ono što slovom piše u Ustavu: U slučaju pada vlade, daje se rok od 30 dana za pokušaj stvaranja nove vlade, a tek ako to ne uspije, predsjednik Sabora o tome izvještava predsjednicu RH, koja zatim odmah raspisuje izbore koji se mogu održati najkasnije u roku od 60 dana, što bi značilo najkasnije krajem kolovoza ili početkom rujna.

Dakle, predsjednica bez obzira na poslovnička nadmudrivanja, kojima je cilj zapravo eliminirati jednu ustavnu instituciju demokratskog poretka, i koja nipošto ne mogu imati težinu slova Ustava, MORA nekom dati mandat za pokušaj sastavljanja vlade. Ako taj ne uspije, taj neuspjeh, bio očekivan ili ne, sasvim sigurno neće odgoditi, a kamoli spriječiti izbore”, napisao je Hrstić na svome facebook profilu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari