Connect with us

Pregled

Ivan Jakovčić ostao bez vozačke jer je vozio pijan

Objavljeno

-

Foto: arhiva

Bivši istarski župan i europarlamentarac Ivan Jakovčić ostao je bez vozačke dozvole zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Glas Istre doznaje kako je napuhao 1,61 promil alkohola za što je predviđena novčana kazna između 10 i 20 tisuća kuna te oduzimanje vozačke dozvole.

Jakovčić kaže kako je on ‘običan Istrijan koji voli malvaziju i teran’. – To znaju svi oni koji me poznaju, kao što znaju i da uz dobro društvo i dobar zalagoj, uvijek u normalnim granicama, znam i volim i uživati u njima.

Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku grešku što sam u takvom stanju sjeo za volan. Kako se radilo o vrlo maloj udaljenosti odlučio sam odvesti sam do Rovinja, međutim očito sam vozio presporo pa me na tom putu zaustavila policija. Istina je da sam napuhao više od dozvoljenoga – rekao je.

Kaznu je, kaže, platio odmah idućeg jutra te je trenutačno bez vozačke dozvole. – Žao mi je što se to dogodilo, ali upravo zato što sam kriv znam da trebam i odgovarati, kao i svatko drugi.

Dežurni moralizatori mogu oko toga ispredati kojekakve svoje priče i teorije zavjere, a ja se nadam da me neće previše osuđivati naši Istrijani koji uglavnom vole ono što i ja volim. Ja sam iz ove situacije definitivno naučio dvije stvari. Prvu, kada si u najdražem društvu nastavi se zabavljati i nemoj popuštati, te drugu, kad se to druženje konačno privede kraju, nemoj nikad sjedati sam za volan, već uvijek za prijevoz doma pozovi taxi ili prijatelja – rekao je Jakovčić.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari