Connect with us

Politika

Ivan Penava: Andrej Plenković i HDZ rade protivno interesa Hrvatske

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ustvrdio je u petak da Vlada Andreja Plenkovića nije dorasla realizaciji strateških odluka koje je sama donijela, a koje su trebale biti u interesu hrvatske države i naroda te ustvrdio da Plenković i HDZ rade na štetu Hrvatske.

Penava je to kazao na konferenciji za novinare pozivajući se izjavu premijera Andreja Plenkovića od 24. prosinca 2016., kad je Plenković najavio da će Vlada “pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela MOL-a u INA-i” prema modelu koji su razradili, koji je financijski održiv, a koji u konačnici neće povećati javni dug Republike Hrvatske.

“Od tada je prošlo šest godina. Tada sam taj smjer osobno podržavao, a i sada podržavam stajalište da hrvatski resursi, hrvatska srebrnina, mora biti u hrvatskim rukama i od nje koristi mora imati hrvatska država, narod i građani. Međutim, puno toga se od 2016. promijenilo u promišljanju i stavovima Andreja Plenkovića”, ustvrdio je Penava.

Penava: Plenković je nastavio gdje je Sanader stao u rasprodaji hrvatskog bogatstva

Rekao je da je Plenković obećao i proširiti poslovanje INA-e na jugoistočnu Europu, a pokazalo se da, kaže Penava, to čine Mađari, a ne hrvatska Vlada koja je još i zatvorila ono što je bilo u Hrvatskoj.

“Obećao je modernizirati rafinerijski sustav, a Andrej Plenković i njegova Vlada su odobrili zatvaranje rafinerije u Sisku”, rekao je Penava te dodao da “Hrvatska nije kupila INA-u, a javni dug se povećao za približno 60 milijardi kuna otkako je Plenković na čelu Vlade”.

Ustvrdio je također da je “Plenković nastavio točno tamo gdje je stao Ivo Sanader u rasprodaji hrvatskog bogatstva”, pogodujući strancima, a na štetu hrvatskih građana spomenuvši u tom kontekstu “odluke Vlade Andreja Plenkovića kojom se hrvatska sirova nafta usmjerava prema Mađarskoj te zatvaraju Rafinerije u Sisku”.

Nakon toga, kaže Penava, doznajemo i za slučaj u kojem je ekipa bliska Plenkoviću maznula milijardu kuna i na račun podobnog umirovljenika prebacila pola milijarde kuna.

“Nemam ništa protiv Andreja Plenkovića, niti protiv HDZ-a, za koji me još vežu neke emocije, međutim, ovo što rade Adrej Plenković i njegov HDZ rade protivno Hrvatske i hrvatskih interesa. To je politika grijeha struktura koja razara osnovnu supstancu Republike Hrvatske”, poručio je Penava. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari